avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

familie

ce solutie am pentru a.mi cere drepturile de la familia care ma infiat intrucat tatal meu este nebun,bea intruna,mama mea a plecat de acasa din cauza lui,eu am un copil de 3 ani si imi doresc sa il educ asa cum trebui nu in scandaluri,injuri..etc...ma gandeam ca sa ma mut insa nu am aceasta posibilitate tinand cont ca in prezent am divortat si copilul il am cu mine deabia imi permit sa platesc bona care sa aibe grija de el,pe mine si pe copil nu ne ajuta nimeni cu nimic....din contra daca ar putea ne.ar lua si pielea de pe noi..cu toate acestea vreau sa imi cresc copilul fara sa sufere vreo trauma de care mai tarziu sa traga de ea..si cine stie doamne fereste.....in concluzie am vreo sansa.....?
Cel mai recent răspuns: laur2013 , utilizator 22:37, 29 Noiembrie 2012
Din păcate nu aveţi nicio soluţie la această oră, deoarece drepturile dvs. de la părinţi se rezumă la dreptul de a-i moşteni. Cât timp sunt în viaţă nu le puteţi pretinde nimic.
Încercaţi să aveţi o relaţie amiabilă cu dumnealor, pentru binele copilului dvs. şi al dvs. personal.
de acord cu d.voastra am incercat acest lucru asta numai cat timp am bani,dupa ce nu mai am bani nu mai sunt bun,copilul nu am incredere sa il las cu tatal meu pentru ca este un om violent,agresiv..etc....mama mea nu mai sta cu noi tot din aceasta cauza,din cate am studiat in C.pr,Civ,pana la 26 de ani as putea sa ii dau in judecata si sa imi cer anumite drepturi insa asta este teoretic dar nu stiu si practic.....
Până la 26 ani , dacă vă aflaţi în continuarea studiilor şi nu aveţi venituri şi mijloace de a vă întreţine.Altfel, nu puteţi obţine ajutor de la părinţi, decât dacă este voinţa acestora.
Pana la 26 de ani puteti cere pensie de intretinere de la parinti daca urmati cursurile unei scoli si nu va intretineti prin munca. Altceva legat de aceasta varsta si de ceva drepturi, nu exista
am inteles va multumesc foarte mult,singura solutie este sa mai astept ceva timp pana cand va veni ziua cand ei``parinti mei`` vor avea nevoie de mine si atunci cat de distractiv va fii imi voi aminti de tot.......asta este:(
..dupa ce voi primi decizia de la judecatorie si va fii definitiva voi putea sa depun cererea pentru locuinta sociala..si in ce conditii????
Ultima modificare: Joi, 29 Noiembrie 2012
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Divort cu un copil minor cu handicap mediu mierloianamaria mierloianamaria Buna ziua. Va scriu pentru ca as avea nevoie de un raspuns in fata unei situatii. Vreau sa divortez de sotul meu cu care sunt impreuna de 6 ani, locuim in ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor bbox bbox buna ziua ! Am un copil minor(8 ani) rezultat dintr-o relatie de concubinaj .Copilul si tatal poarta acelasi nume cnf certificat de nastere si locuiesc la ... (vezi toată discuția)
Divort tutela anca14jour anca14jour Buna ziua! De ceva vreme ma gandesc sa divortez de sotul meu. Baietelul nostru de 2 ani si 7 luni este singurul care ma face, de fiecare data, sa reanalizez ... (vezi toată discuția)