avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DAUNE COMINATORII LITIGII MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DAUNE COMINATORII LITIGII MUNCA

1. Sunt in executare silita(deja am executat o anumita suma) a unei sent. privind reintegrarea in munca si acordarea salariilor majorate, reactualizate(litigiu cu un mnister). Odata cu acestea s-au acordat daune cominatorii. Debitorul face 2 contestatii la executare, a caror rezolvarea finala va mai dura. Doresc sa obtin daunele cominatorii printr-o alta actiune. Am citit si ce spune ICCJ cu privire la daunele cominatorii(tranformare in daune-interese). Am citit nenumarate spete(majoritatea pe fond funciar) dar pe litigii de munca nu am gasit deloc(nici macar in carti de specialitate). As dori, daca cineva cunoaste o astfel de speta, cum as putea sa obtin aceste daune. De mentionat ca in contestatia la executare instanta deja a aplicat amenda civila/50 lei/zi intarziere pana indeplinirea obligatiei de a face.

Alte discuții în legătură

Daune interese si moratorii pentru neplata salariilor la timp codulmuncii codulmuncii pot da in judecata angajatorul care a intarziat nejustificat reintegrarea (cu o hotarare irevocabila) si plata salariilor de peste 1 an de zile de cand am ... (vezi toată discuția)
Executare silita fond funciar ciosuion ciosuion Cum poate fi executata silit comisia comunala pentru punerea in posesie a unei suprafete de teren si pentru plata daunelor cominatorii si a daunelor interese , ... (vezi toată discuția)
Refuzul itm de a respecta o sentinta judecatoreasca. rodica_post rodica_post In luna oct.2011,a fost pronuntata o sentinta civila prin care ITM -Sv.,era obligata la eliberarea unor adeverinte privind vechimea in munca -intemeiata pe ... (vezi toată discuția)