avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata concediului de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata concediului de odihna

Buna ziua,
Daca raman cu 12 zile de concediu neefectuat din anul 2012 se plateste sau trebuie efectuat in 2013?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Dragos Stefan , Consultant resurse umane 23:10, 29 Noiembrie 2012
Compensarea in bani a CO neefectuat este permisa numai in cazul incetarii c.i.m.

Art. 146 Codul muncii:

(1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare concediu odihna olguta79 olguta79 O firma este obligata sa acorde concediu de odihna unui salariat care a fost angajat in perioada mai 2012-noiembrie 2012 , tinand cont ca desfacerea ... (vezi toată discuția)
Am 10 zile de concediu pe 2011,mi se vor plati in 2012,s-au pot sa le iau si in 2012?? claudiughebauer claudiughebauer Este o data pana la care sunt obligat sa imi fac concediul ,le pierd daca nu am luat concediu???? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna brezan brezan Buna ziua Sunt angajat la o societate din 27.02.2012. Nu am efectuat CO, in Contr.Individual de Munca fiind stipulate 21 zile CO. Ce se intampla cu zilele ... (vezi toată discuția)