avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... teapa la munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

teapa la munca

Buna ziua.lucrez in constructii si am facut o lucrare la un client dupa o saptamina am terminat ce ma-m inteles sa fac si am cerut banii pe lucrare, a spus ca mai are si alceva de facut dar eu l-am refuzat politicos pentru ca am simtit ca ceva nu e in regula.
A refuzat sa imi dea banii ba mai mult ma injurat si a sarit la bataie,eu am evitat scandalul si am filmat totul .Dupa asta am fost la politie si am depus o plingere la care politia la chemat pe client si a spus ca o sa il amendeze,dar nu are cum sa il oblige sa imi dea banii pe ce am muncit pentru ca am lucrat la negru si nu am incheiat nici un fel de contract cu el si daca vreau sa_l dau in judecata.Acum nu stiu ce sa fac eu am muncit cinstit si am fost si injurat in tot felul de el si de nevastasa nu stiu cu am sa scot banii de la ei.Mentionez ca la inceputul lucrari a spus ca o sa imi faca contract de zilier dar nu a mai facut Credeti ca daca il actionez in judecata intr-un proces civil pe baza filmului facut si a martorilor care ma vazut ca am lucrat acolo si au vazut si scandalul rezolv ceva.MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:05, 2 Decembrie 2012
Faptul ca la inceput a spus ca va face contract nu inseamna nimic, din punct de vedere legal. Tot din punct de vedere legal, sunteti in aceeasi culpa ca si el ca nu aveti contract. Personal, cred ca filmuletul si martorii va pot ajuta doar daca cereti prejudicii de imagine, nicidecum nu pot fi de folos la o eventuala despagubire materiala.
Nu ma pricep prea bine la aceste aspecte (sunt profesoara de matematica, deci destul de departe de meseria de jurist) si, in general, am oroare de persoanele care raspund la o solicitare doar ca sa-si dea cu parerea, cum fac eu acum. Am insa cunostinte care au patit precum dvs. si au ramas si neplatiti si, in plus, au consumat si materiale. Deci, ceea ce v-am scris este din experienta unor persoane apropiate.
Asadar - tot o parare proprie - puteti sa-l actionati in judecata si, pe baza filmuletului, sa cereti daune pentru agresiune si prejudicii de imagine.
Succes!
Acel filmulet nu constituie un mijloc de proba in justitie .. pentru inceput se poate depune o sesizare la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecin care fumează și bea cu orele pe casa scării. pot obliga asociația să ia măsuri, sau ce opțiuni am pentru a descuraja aceste nesimțiri? AdrianZet AdrianZet Buna ziua. Am rugamintea sa ma ajutati cu niste pareri referitor la o situatie cu care ma confrunt si nu reusesc sa rezolv nimic intr-un mod civilizat. Pe ... (vezi toată discuția)
Incepere un proces pe persoana fizica pentru defaimare si acuzatii mincinoase m_e_l m_e_l buna seara...as vrea sa stiu si eu ce trebuie sa fac pentru a incepe un proces pe persoana fizica pentru defaimare...Situatia sta in felul urmator : sotia ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere Doda Doda Buna ziua, am si eu o problema , de fapt nu eu ci o vecina de-a mea in varsta de 77 de ani .Dansa a incheiat un contract de intretinere in anul 2006 luna ... (vezi toată discuția)