avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... incepere un proces pe persoana fizica pentru defaimare ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

incepere un proces pe persoana fizica pentru defaimare si acuzatii mincinoase

buna seara...as vrea sa stiu si eu ce trebuie sa fac pentru a incepe un proces pe persoana fizica pentru defaimare...Situatia sta in felul urmator : sotia unchiului meu,se duce ff des la politie sa ma denunte pe mine sau pe bunica mea pentru faptul ca o injuram..ii vb urat si ii adresam tot felul injurii..lucru pt care ea nu are nici martori si nici cu ce adeveri cele spuse...doar cuvantul ei...in schimb noi avem si 2 martori..de fapt ar fi mai multi dar le este teama ca se duce a si le face scandal pe strada...ce as putea face in situatia de fata..va rog ajutati-ma!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Canciu , Avocat 18:38, 15 Octombrie 2014
aceste procese nu se rezolva la politie, deoarece s-au dezincriminat infractiunile de insulta si calomnie. Doar un proces civil pe incalcarea dreptului la imagine, viata etc. Cu martori si alte probe veti putea cere obligarea paratei la plata unei sume de bani reprezentand daune morale
Ea ne-a *târât* pe la politie f des.acuzându-ne ca am jignit-o,ca i-amvb urât..tot felul de acuzatii false.la care ea nu sa prezentat cu nici o dovada su nici martori...mi sa spus ca trebuie sa fac o plângere la parchet..iar parchetul in contact cu politia va lua acele plângeri si vom putea intenta un proces civil..as vrea sa stiu costul începerii procedurii,dar si de cati martori am nevoie si ce anume pot aduce ca proba...
Costul procesului va fi reprezentat de : taxa de timbru, calculata la valoarea pretentiilor d-voastra, onorariu avocat si cam atat. Probele pot fi: martori oculari:actele de la politie, inregistrari video/foto/audio intru-un cuvant, cam orice .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insulta si calomnai ContSters194965 ContSters194965 insulta si calomnia mai sunt incriminate penal? daca sunt doar infractiuni de cod civil de ce in urma unor astfel de acuzatii , in paranteza fie spus eram ... (vezi toată discuția)
Calomnie avocatelu avocatelu daca x injura pe y si ii adreseaza cuvinte defaimatoare,jignitoare,umilitoare sau de natura sa-i puna in pericol relatiile sociale cu alte persoane exista vreo ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o persoana "nebuna" dupa comportamentul afisat aleena79 aleena79 sunt amenintata,urmarita eu si familia mea, insultata, jignita, calomniata, mi-a urmarit copilul si a fost lasata la el in clasa,de o doamna educatoare care ... (vezi toată discuția)