avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

sunt codebitor la un credit prin prima casa in cazul in care nu plateste debitorul rate si se va ajunge la executare silita ,eu daca la momentul respectiv nu am niciun bun mobil sau imobil si daca nu o sa m-ai am loc de munca, ce se va intampla atunci ?ce patesc daca ma executa silit

multumesc mult astept rasp unui specialist
Cel mai recent răspuns: ion1822 , utilizator 09:52, 30 Noiembrie 2012
daca nu platiti riscati sa fiti executat si dat afara din casa
Daca sunteti numai codebitor, nu si coproprietar la acea prima casa, si la momentul executarii silite nu aveti nici bunuri nici venituri, nu puteti fi executat cu nimic.
Banca va executa bunul imobil pentru care a a cordat creditul, acea prima casa, de care a beneficiat titularul creditului si totodata proprietar.
dar in viitor cand o sa ma angajez banca va cauta sa afle unde lucrez si apoi sa imi puna potrire pe salariu?eu momentan sunt codebitor dar nu si coproprietar.nu locuiesc in apartamentul luat prin cred ci cu parinti.
sau sa fiu m-ai explicit: ce perioada de timp ar trebui sa treaca ca sa nu ma afecteze in niciun fel acesta executare silita(de exemplu sa zic ca anul asta ma executa silitit si nu am niciun bun si nici servici iar peste un an sa ma angajez dinnou)in cazul asta,banca ma "va urmari"si o sa imi puna poprire
Daca partea interesata staruie in cererea de executare silita situatia se poate prelungi pe parcursul mai multor ani,executorul putand dispune executarea bunurilor dvs in evidenta prezente si viitoare pana la concurenta debitului de recuperat
Datoriile bancare se prescriu in 3 ani, dar nu va astepta banca atata timp, ci va executa imobilul ipotecat al proprietarului care este titular de contract.
Altfel, din timp in timp banca va face verificari la ITM sa vada daca sunteti angajat si la primarie, sa vada ce bunuri impozabile aveti.
Dar asta numai trei ani de la ultima plata catre banca.

Alte discuții în legătură

E posibila executarea altor bunuri decat imobilul ipotecat? ancristida ancristida Buna ziua, va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns. Daca cineva nu-si plateste creditul ipotecar si intra in executare silita, se executa doar imobilul ... (vezi toată discuția)
Codebitor contract credit iuliap01 iuliap01 Buna ziua, In 2008 am semnat ca si codebitor la un contract de credit ioptecar de la [editat] Imprumutatul ar fi trebuit sa fie viitorul meu sot ... (vezi toată discuția)
Credit in executare silita, debitor plecat in strainatate ancristida ancristida In cazul executarii unui credit ipotecar, daca din vanzarea imobilului ipotecat banca nu isi recupereaza intreaga creanta si se doreste trecerea la executarea ... (vezi toată discuția)