avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Deschiderea unui cabinet medical in comunitatea ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Deschiderea unui cabinet medical in comunitatea europeana

Care este legislatia si care sunt pasii pentru deschiderea de cabinete medicale in Comunitatea Europeana? Ma intereseaza tari precum Norvegia si Belgia.

Multumesc
Este dificil sa obtineti dreptul de practica In Norvegia, pentru ca trebuie sa o luati aproape de la zero din anumite puncte de vedere.
Pasii de parcurs:
- toate documentele care atesta practica anterioara in domeniu traduse in norvegiana
- curs de limba norvegiana 6 luni, absolvit doar daca se iau cele 500 de puncte necesare (probe oral si scris)
- absolvirea unui curs de terminologie medicala si obtinerea unui anumit numar de puncte pentru a trece de multiplele teste referitoare la termeni medicali (cost 600 euro) Trebuie sa aplicati pentru curs pana la 15 mai pentru cursul din august ori 15 septembrie pentru cel din ianuarie)
- obtinerea unei licente temporare pentru 6 luni, timp in care trebuie facuta obligatoriu practica intr-un spital sau o clinica (informatii despre practica puteti obtine de la secretariatele Universitatilor de Medicina din Oslo sau Bergen)
Practica nu inseamna ca veti face mai mult decat sa va uitati la ce face medicul.
- teste de teorie medicala pentru toate disciplinele (stomatologice daca ma iau dupa nickname-ul dvs): tehnologia protezelor dentare, anestezie, radiologie odonto-maxilo-faciala, dentistica preventiva, cariologie, pedodontie, chirurgie buco-maxilo-faciala, endodontie, etc

Foarte important este faptul ca aplicantii pentru obtinerea licentei vor fi examinati individual si in functie de back-ground-ul fiecaruia, vor exista cerinte mai multe sau mai putine, pentru obtinerea dreptului de practica.

In concluzie trebuie sa mergeti din nou pe "bancile scolii".

Nu cunosc cum este in Belgia.

Cititi si Directiva consiliului 93/16/EEC
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 3 Decembrie 2012
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator
Multumesc frumos. Aveti dreptate, am aflat acelasi lucru si din "sursa norvegiana". Deoarece reteaua noastra de clinici (care practica turismul dentar de peste 5 ani) doreste sa se extinda prin deschiderea a doua noi cabinete in tari europene precum Belgia si Norvegia (cabinete care vor avea doar rolul de consult initial si control postoperator pacientilor vest-europeni tratati in clinicile din Implantodent din Romania), ne lovim de partea legislativa. Pentru Norvegia am ajuns la concluzia ca este mai usor sa angajam medic norvegian insa ma intereseaza cum stau lucrurile in Belgia.
In link-ul de mai jos gasiti toate autoritatile care pot fi contactate, pentru a va lamuri asupra obtinerii dreptului de practica in Belgia.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri ue pentru cabinet stomatologic adiprotv adiprotv buna seara, am inteles ca este posibila obtinerea de fonduri nerambursabile UE pentru infiintarea de cabinete/clinici medicale.. Momentan sunt student in anul ... (vezi toată discuția)
Obtinere fonduri europene pt o clinica medicala droftalmolog droftalmolog Buna ziua, sunt medic specialist oftalmolog (34ani) momentan profesez in Franta insa sunt interesata de obtinerea unor fonduri europene pt realizarea unei ... (vezi toată discuția)
Ajutor,sunt in norvegia cu copilul vreau sa ne intoarcem in tara! dismissed dismissed Sunt in Norvegia cu copilul minor. In Romania sunt deja in proces de divort si custodie reprezentata de avocat. Vreau sa ma intorc in Romania cu copilul ... (vezi toată discuția)