avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua. Vreau sa depun dosarul de divort. Situatia este urmatoarea: avem 2 copii, de 4 ani si unul de o luna. Apartamentul este inpotecat pentru inca 8 ani. Actele apartamentului sunt de numele lui si nu este preciozat numele meu, ci doar ca e casatorit, dar ipoteca la banca e pe numele meu. Ce se intampla in caz de divort? Ce posibilitati sunt? Raman eu in ap si platesc ratele sau ramane el?
In legatura cu avocatul trebuie sa ne gasim si il platim noi? va multumesc, astept raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:32, 2 Decembrie 2012
Daca apartamentul este achizitionat in timpul casatoriei ei va fi considerat bun comun, chiar daca in acte apare doar numele unuia dintre soti.

In cazul partajului, bunul va fi atribuit unuia dintre soti care va plati ratele in continuare, urmand sa despagubeasca cu 1/2 din ratele platite in timpul casatoriei pe celalalt sot.

Eu v-as sfatui sa aveti un avocat angajat pt ca situatia in cazul imobilelor ipotecate si neachitate nu este una simpla cu care sa va puteti descurca fara ajutor specializat.

Oricum partajul va fi pornit numai dupa ramanerea irevocabila a hotararii de divort.

Deci primul demers pe care il aveti de facut este introducerea actiunii de divort, de stabilire a custodiei si a locuintei minorilor.
Daca puteti prelua ratele si sa-i platiti si sotului o sulta aferenta contributiei lui la achizitionarea apartamentului, cereti la partaj ca ap sa va fie atribuit.
Incercati ca pt partaj sa va intelegeti amiabil si sa-l faceti la notar, in instanta costa mult mai mult
Daca veti dovedi ca ati achitat doar dvs. ratele apartamentul va va ramane dvs.
Chiar daca sotul nu este trecut in contract poate avea si el pretentii.
Daca va intelegeti cu sotul sa renunte la apartament mergeti la notar sa faceti partajul.
Daca sotul are pretentii ori va intelegeti ori va adresati la instanta.
Si la notar si in instanta puteti obtine 100% di apartament fara sa ii platiti ceva.

Divortul poate fi fara probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj asdfgh!1 asdfgh!1 Buna ziua! Situatia este urmatoarea: sunt in divort cu sotia si as dori sa stiu ce se va intampla in cazul partajului cu bunurile noastre. Apartamentul in ... (vezi toată discuția)
Divorț. poate prelua unul dintre soți ratele la creditul imobiliar făcut în timpul căsătoriei? mariaevelina mariaevelina Buna ziua, Eu si sotul suntem in proces de divort, la ultima infatisare am convenit ca divortul sa fie prin acord. Avem un copil minor de trei ani si un ... (vezi toată discuția)
Divort, cer ajutor ! ionutzz ionutzz buna ziua, sunt impreuna cu sotul meu de 17 ani si am luat acum 2 ani aproape niste bani din banca (de la 2 banci) si pe una am pus ipoteca pe casa.Acum sunt ... (vezi toată discuția)