avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Rectificare nume in contractul de vanzare cumparare si ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Rectificare nume in contractul de vanzare cumparare si carte funciara

Am nevoie de ajutor in aceasta problema.
In 1995 am facut un contract de vanzare cumparare cu parintii mei pentru o casa si teren cu uzufruct viager si intretinere la Notariatul de Stat (notar X). Parintii traiesc dar nu sunt deplasabili si tata este semiconstient. Problema e ca in contractul de vanzare (CVC) mi s-a scris prenumele gresit peste tot (in loc de Vasile, s-a scris Vasilica), datorita unei cunostinte care a redactat acel document, fiind angajata institutiei. N-am sesizat pe moment si apoi n-am dat importanta cuvenita o perioada acestui amanunt dar in urma cu vreo 8 ani mi-am pus problema dar notarul X se pensionase de mult, nu mai activa si se terminase si cu Notariatul de Stat. Dupa o alta perioada am fost la diversi notari si mi s-a spus ca singura institutie care poate face rectificarea este judecatoria printr-un proces. De vreo 2 luni am aflat ca si in cartea funciara m-au bifat binenteles tot cu Vasilica -caci asa e actul (CVC), in schimb apare aici fosta adresa la care am locuit si seria si nr. BI; CNP nu este scris nicaieri in CVC . Am si copia acelui buletin de identitate - si singura diferenta e la prenume, am o procura notariala data de parinti acum vreo 3 ani prin care sa-i reprezint in instanta pentru rectificarea numelui meu, mai am niste contracte notariale din aceeasi perioada cu numele corect, aceeasi serie si nr.la BI si aceeasi adresa. Ma intereseaza cum pot formula actiunea de rectificare a numelui din Vasilica in Vasile atat in CVC cat si la cartea funciara, impotriva cui fac plangerea?, si daca sunt sanse sa rezolv pe cale judecatoreasca. In afara de documente trebuie sa mai aduc si martori? sau ce alte documente trebuie sa mai aduc. In CVC e specificat "vindem fiului nostru B. Vasilica" si nu Vasile. Am mai mers cu aceste documente pe la diversi notari dar o parte m-au trimis la judecatorie. Va rog daca stie cineva sa-mi spuna mai pe larg cum trebuie sa formulez actiunea, impotriva cui, si alte amanunte daca se poate. Alt notar mi-a spus ca rectificarea in cartea funciara s-ar putea face cu declaratia notariala a unui sau doi martori care sa declare ca B. Vasile actual si Vasilica din CVC sunt una si aceeasi persoana, desi nu cred ca Oficiul de cadastru ar face modificarea, si nu stiu daca ar putea fi valabila declaratia si in carul unei viitoare succesiuni sau vanzari, desi acum sau in viitorul apropiat nu s-ar pune problema. Ar mai fi de folos acea procura in cazul decesului parintilor sau trebuie sa ma grabesc cu actiunea?
Cel mai recent răspuns: aum300 , utilizator 18:27, 30 Noiembrie 2012

Greselile materiale care pot fi indreptate prin mijlocirea prevederilor art. 281 din Codul de procedura civila sunt greselile asupra numelui, calitatii si sustinerilor partilor sunt cele de socoteli, precum si alte greseli strecurate in hotarare, ce pot fi indreptate din oficiu, sau in urma unei simple cereri.Depune-ti la judecatoria de pe raza careia sa incheiat CVC o cerere in indreptare a erorii materiale ,in speta a numelui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare nume in contractul de vanzare cumparare si in cartea funciara bejenarv bejenarv Am nevoie de ajutor in aceasta problema pe care am pus-o si anul trecut cand se putea face prin mijlocirea art. 281 Cod procedura civila (indreptare eroare ... (vezi toată discuția)
Eroare nume in cartea funciara exuser exuser tata a decedat in 2004. numele lui era iosif. la biroul notarial 1 cu notarul A am facut mostenirea numai pe apartament. in toate actele (certificat de ... (vezi toată discuția)
Numele mamei trecut gresit in certificatul de nastere LoctusIvan LoctusIvan Buna ziua! Persoana X are un certificat de nastere de tip vechi in care apar atat numele si prenumele tatalui scris corect, dar prenumele mamei este scris ... (vezi toată discuția)