avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... actiune civila împotriva asiguratorului rca accident ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

actiune civila împotriva asiguratorului rca accident rutier deces

Am si eu o întrebare. Odată ce am emis o cerere de despagubire la asigurator, si după ce trec 3 luni de la emiterea acesteia, urmatorul pas e acţiunea civila îndreptată împotriva asiguratorului. Cât timp durează un asemenea proces? Tatăl meu a decedat în urma unui accident rutier, fiind pasager, iar ambele asigurari rca sunt la aceeaşi firmă. Ne aşteptăm la un proces ce durează ani sau se soluţioneaza mai repede.Noi, familia ne-am constituit parte civila în proces însa eu ma întrebăm dacă, având în vedere ca ambele rca ale maşinilor implicate în accident sunt făcute la aceeaşi societate de asigurari , noi nu ne putem judeca cu asigurarile iar aceştia sa îşi recupereze apoi dauna de la cel care va fi declarat vinovat sau vinovaţi în cazul în care se da culpă comună. Pe tata meu nu mi- l mai aduce nimeni înapoi, stăm si îl plângem si îl vom plânge toată viaţa ca l- au omorât cu inconştienţa si neatenţia , indiferent cine e găsit vinovat o sa ia pedeapsă cu suspendare ca aşa sunt legile, dar noi suntem vai de capul nostru, tata era sprijinul si stîlpul nostru.Sunt interesată de durata medie a unui asemenea proces căci nu ştiu cât mai rezist cu viaţa asta grea de zi cu zi. Mulţumesc pt răspunsuri





Cel mai recent răspuns: infortunistica , Consilier juridic 19:03, 7 Aprilie 2013
In cazuri similare un proces civil poate dura minim 2 ani.Trebuie mentionat ca si in situatia in care se vor obtine despagubiri este posibil ca sa se conteste recuperarea sumelor si in faza de executare silita prelungind termenul sau de exemplu sa nu existe bunuri ale debitorului care sa fie urmarite. In penal daca se ajunge in instanta dureaza 1 - 2 ani.

RCA ar trebui sa acopere daunele si apoi sa se indrepte impotriva celui responsabil de accident.
Ultima modificare: Vineri, 30 Noiembrie 2012
ContSters82289, utilizator
Ms de raspuns,insa in situatii de acest gen,nu acopera daunele polita rca?
Ms din nou de lamuriri.O seara fumoasa sa aveti
dosaru penal s-a terminat?actiunea civila catre firma de asigurare se face dupa ce se termina procesul penal(asta in cazul in care nu v-ati constituit parte civila)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune civila împotriva asiguratorului lalishuka lalishuka Am si eu o întrebare. Odată ce am emis o cerere de despagubire la asigurator, si după ce trec 3 luni de la emiterea acesteia, urmatorul pas e acţiunea ... (vezi toată discuția)
Accident circulatie anamariacelik anamariacelik intr-un accident de circulatie ( un caine a aparut in fata masinii ,soferul tanar-si ca varsta si putin de cand a dobandit permisul,cca 1 an),soferul de emotii ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni - rca-ul poate plati daunele? LAURENTZYU LAURENTZYU revin cu noi intrebari, legate de un nefericit eveniment. un individ a lovit-o pe logodnica mea pe trecerea de pietoni. a lovit-o destul de rau. in urma ... (vezi toată discuția)