avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune civila împotriva asiguratorului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune civila împotriva asiguratorului

Am si eu o întrebare. Odată ce am emis o cerere de despagubire la asigurator, si după ce trec 3 luni de la emiterea acesteia, urmatorul pas e acţiunea civila îndreptată împotriva asiguratorului. Cât timp durează un asemenea proces? Tatăl meu a decedat în urma unui accident rutier, fiind pasager, iar ambele asigurari rca sunt la aceeaşi firmă. Ne aşteptăm la un proces ce durează ani sau se soluţioneaza mai repede? Va mulţumesc celor ce ma vor lămuri.
Cel mai recent răspuns: lalishuka , utilizator 21:10, 28 Noiembrie 2012
Actiunea dvs. tine de durata procesului penal in care soferul este cercetat pentru acel accident. Este un proces de durata trebuie sa interveniti ca parte civila in acel dosar altfel nu veti primi despagubiri. Indiferent cat tine aveti de luat o suma mare de bani , angajati avocat .
Va mulţumesc de răspuns. Situaţia noastră e complicată. . Deşi în PV făcut de poliţie si la faţa locului s- a constatat ca vinovat de producerea accidentului e şoferul celălalt, ca nu a acordat prioritate,a apărut o alcoolemie mare a şoferului maşinii în care se află tatăl meu, şofer care era jandarm în timpul misiunii si care si-a încălcat consemnul conducând. Mai îndrăznesc sa va întreb, având în vedere ca instanţa s-ar putea sa dea culpă comună la şoferi, ne afectează cumva cauza nouă ca familie a decedatului? Va mulţumesc din nou pt răspuns
Familia decedatului va primi despagubiri daca se va constitui parte civila in dosarul penal.
Noi, familia ne-am constituit parte civila în proces însa eu ma întrebăm dacă, având în vedere ca ambele rca ale maşinilor implicate în accident sunt făcute la aceeaşi societate de asigurari , noi nu ne putem judeca cu asigurarile iar aceştia sa îşi recupereze apoi dauna de la cel care va fi declarat vinovat sau vinovaţi în cazul în care se da culpă comună. Pe tata meu nu mi- l mai aduce nimeni înapoi, stăm si îl plângem si îl vom plânge toată viaţa ca l- au omorât cu inconştienţa si neatenţia , indiferent cine e găsit vinovat o sa ia pedeapsă cu suspendare ca aşa sunt legile, dar noi suntem vai de capul nostru, tata era sprijinul si stîlpul nostru.Sunt interesată de durata medie a unui asemenea proces căci nu ştiu cât mai rezist cu viaţa asta grea de zi cu zi. Mulţumesc pt răspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

actiune civila împotriva asiguratorului rca accident rutier deces lalishuka lalishuka Am si eu o întrebare. Odată ce am emis o cerere de despagubire la asigurator, si după ce trec 3 luni de la emiterea acesteia, urmatorul pas e acţiunea ... (vezi toată discuția)
Aciident daune silviu balea silviu balea am avut aciident cu masina si as vrea sa stiu daca rca ma va despagubii in cazul in care nu a mai fost implicata nici o masina in accident. masina nu este pe ... (vezi toată discuția)
Accident circulatie anamariacelik anamariacelik intr-un accident de circulatie ( un caine a aparut in fata masinii ,soferul tanar-si ca varsta si putin de cand a dobandit permisul,cca 1 an),soferul de emotii ... (vezi toată discuția)