avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nou angajata - concediu de odihna?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nou angajata - concediu de odihna?

dupa cat timp de la angajare am dreptul la concediu de odihna? mentionez ca sunt incadrata de la sfarsitul lunii decembrie 2008.
Cel mai recent răspuns: Irina Havirneanu , Alte profesii 19:58, 3 Februarie 2009
Aveti dreptul sa va efectuati CO aferent anului 2009, in anul in curs.In acest sens, vedeti dispozitiile Codului muncii:
Art. 141.
(1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
CO se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.
Dispoziţiile art. 140 alin. (2) din Codul muncii, care condiţionează acordarea concediului de odihnă de activitatea prestată într-un an calendaristic, trebuie raportate la perioada din anul calendaristic cuprinsă între inceputul anului si data inceperii CO.
puteti efectua tot concediul de odihna
dar daca veti pleca mai repede de implinirea unui an calendaristic, la plecare vi se va retine contravaloarea zilelor de concediu, platite si efectuate dar la care nu aveti dreptul....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna am drept la concediu de odihna pe anul in curs daca am inceput lucrul in luna mai 2010 (vezi toată discuția)
Concediul de odihna ContSters75393 ContSters75393 Daca o persoana in cursul anului precedent a prins doar 3 luni de munca ca angajat oare nu trebuia intr-un fel sau altul de a beneficia de C.O? (vezi toată discuția)
Concediul neefectuat pe anul 2008 cristina1981 cristina1981 va rog din suflet sa ne invatati ce putem face in cazul in care angajatorul nu aproba cererea concediul de odihna pe anul 2008 sotul meu avand 14 zile ... (vezi toată discuția)