avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Art. 384 C. civ. - Drepturile soțului divortat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Art. 384 C. civ. - Drepturile soțului divortat

„Drepturile soțului divortat Art. 384
(2) Sotul impotriva caruia a fost pronuntat divortul pierde drepturile pe care legea sau conventiile incheiate anterior cu tertii le atribuie acestuia.”

Dacă soțul din culpa căruia se pronunță divorțul pierde drepturile rezultate din convențiile încheiate anterior cu terții, ce se întâmplă cu acele convenții? Soțul respectiv va fi ținut doar de obligații, iar terțul respectiv va avea doar drepturi izvorâte din aceste convenții?

Vă puteți imagina un exemplu concret în care să se facă aplicarea acestui text de lege?
Va dau eu un exemplu:
ART. 324*)
Atribuirea beneficiului contractului de închiriere
(1) La desfacerea căsătoriei, dacă nu este posibilă folosirea locuinţei de către ambii soţi şi aceştia nu se înţeleg, beneficiul contractului de închiriere poate fi atribuit unuia dintre soţi, ţinând seama, în ordine, de interesul superior al copiilor minori, de culpa în desfacerea căsătoriei şi de posibilităţile locative proprii ale foştilor soţi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract chirie afi in contextul unui divorț. Sorina1986 Sorina1986 Buna ziua In urma multiplelor neînțelegeri între mine și soț, am hotărât să depun actele de divorț. Având 2 copii minori, mă gândesc unde vom ... (vezi toată discuția)
Art 324 din noul cod civil ContSters159442 ContSters159442 Buna ziua . puteti sa-mi spuneti daca art.324 din noul cod civil: Atribuirea beneficiului contractului de închiriere (1) La desfacerea căsătoriei, ... (vezi toată discuția)
Se poate locui in apartament anl dupa divort? yrysesty yrysesty Buna seara!Locuiesc impreuna cu sotul si copilul intr-un apartament ANL,de aproape trei ani.Din pacate,va trebui sa divortam.Vom fi evacuati din apartament de ... (vezi toată discuția)