avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... LEGE LIFT
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

LEGE LIFT

Exista vreo lege care sa reglementeze dotarea cu lift a cladirilor cu mai mult de 4 etaje?

Multumesc anticipat.
Exista stipulat in prevederile si normativele ISCIR
ynocentta a scris:

Exista stipulat in prevederile si normativele ISCIR

Singura prescriptie ISCIR referitoare la ascensoarele de persoane este PT R2-2010 si scopul acesteia este de a stabili "conditiile si cerintele tehnice pentru autorizarea functionarii, supravegherea si verificarea tehnica in exploatare..., intretinerea, revizia si repararea ascensoarelor... de persoane...".

PT R2-2010 nu reglementeaza prezenta ascensoarelor in cazul cladirilor cu mai mult de 4 etaje.
Se pare ca exista normativ care reglementeaza dotarea cu ascensoare a cladirilor de locuinte:

Normativ privind proiectarea clădirilor de locuinţe (revizuire NP 01696)
Criterii şi niveluri de perfomanţă corespunzătoare condiţiei tehnice de performanţă: siguranţa circulaţiei cu mijloace de transport mecanizate
3.2.(B).l. Siguranţa deplasării cu ascensorul
a. clădirile etajate se vor dota cu:
• min. 1 ascensor la clădiri cu mai mult de P + 3 etaje;
• min. 2 ascensoare la clădiri cu mai mult de P + 5 etaje, astfel conformate încât să permită şi transportul mobilierului de dimensiuni mari;
[ link extern ]
L.C.
Eu nu am vazut nici un bloc care sa aiba lift ce permite transportul mobilierului de dimensiuni mari. Nici la cele vechi, dar nici la cele noi. Inteleg ca toate sunt construite fara a respecta legile?

Mai e un normativ se pare, care prevede altceva - P 92-1982. L-am gasit mentionat tot aici pe forum la adresa...
www.avocatnet.ro/content/for...

Nu am gasit acest normativ pe net pentru download, dar din cele cateva cuvinte citate in adresa de mai sus, inteleg ca se doteaza cu ascensoare doar cladirile cu mai mult de 5 etaje, ceea ce e in contradictie cu normativul revizuire NP 01696. Nu stiu daca nu cumva unul este abrogat. Mai caut...

Am gasit P 92-1982 la...
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 14 Decembrie 2012
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Constructie ds+p+3e+m (6 niveluri) geronimo00 geronimo00 Un dezvoltator (persoana fizica) construieste 4 blocuri de locuinte cu regimul DS+P+3E+M, si are prevazut in proiectul initial accesul pe la parter. Intre timp ... (vezi toată discuția)
Scut (sort) lift DORUSTA DORUSTA Buna seara. De curand, asociatia noastra a primit un document prin care ni s-a adus lacunostinta faptul ca trebuie sa se monteze la cabina liftului un scut ... (vezi toată discuția)
Plata autorizare iscir udau_1966 udau_1966 asociatia noastra de propietari are in exploatare blocuri cu apartamente care detin ascensoare pt a ajunge la etajele superioare.aceste ascensoare sunt ... (vezi toată discuția)