avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... SCUT (SORT) LIFT
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

SCUT (SORT) LIFT

Buna seara. De curand, asociatia noastra a primit un document prin care ni s-a adus lacunostinta faptul ca trebuie sa se monteze la cabina liftului un scut (sort) de protectie conform Ordinului 7/13.02.2013 si Prescriptiilor Tehnice PT R2-2010. In caz contrar ISCIR nu va mai autoriza functionarea si verificarea ascensorului. Stie cineva ce este acest Ordin, pentru ca nu l-am gasit pe internet? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:32, 28 Februarie 2015
Multumesc pentru PT R2-2010, dar Ordinul unde il gasesc, deoarece nu am gasit nimic despre acest SCUT?
Ilumintul putului si montarea scutului sunt obligatorii din 2013 iar cum ISCIR-ul autorizeza functionarea liftului din 2 in 2 ani, acum in 2015 vom fi obligati sa ne conformam daca nu am facut-o pana acum.
Noi am avut prelungirea de 2 ani pentru doua lifturi in 2014 si-am fost obligati atunci. Acum avem alte doua lifuri ce trebuie sa le prelungim ISCIR si chiar saptamana asta s-a lucrat la sorturi.
Gasiti Ordinul aici
[ link extern ]
Scutul este o bucata de tabla montata sub usa liftului ca protectie pentru cazul cand se opreste liftul intre etaje si persoanele prinse in interior sa poata fi evacuate in siguranta, sa nu cada in putul liftului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înlocuire lift bloc 9 etaje ionut_negoita89 ionut_negoita89 Buna seara, Administratorul blocului în care locuiesc cere înlocuirea liftului intr un bloc cu 9 etaje (an bloc 1975) pe motiv că ISCIR nu mai da aviz S ... (vezi toată discuția)
Problema cu ascensorul intr-o scara de bloc cu 10 nivele nemteanu nemteanu Locuiesc intr-o scara de bloc cu 10 nivele. Blocul a fost dat in folosinta in anul [b]1975[/b], atunci fiind dat in exploatare si liftul ce deserveste accesul ... (vezi toată discuția)
Lege lift geo125879 geo125879 Exista vreo lege care sa reglementeze dotarea cu lift a cladirilor cu mai mult de 4 etaje? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)