avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata salariului pe drepturi de autor prin ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata salariului pe drepturi de autor prin constrangere de catre angajator

Buna seara
Vreau sa dau angajatorul in judecata pentru urmatoarele fapte
1) de mai bine de 2 ani 2/3 din salariu ne este platit sub forma drepturilor de autor(fara sa am ceva in comun cu asta), prin constrangere
2) amprentarea tuturor angajatilor la intrare in institutie. Cu toate ca ne-am opus
ne-a obligat spunand ca " cine nu vrea nu-si mai primeste salariu si e liber sa plece"
3) ne-a fortat sa semnam un contract cu o societate offshore din Cipru pentru a fenta statul roman, amenintandu-ne cu desfacerea contractului de munca.A refuzat sa ne inmaneze o copie a contractului . Plata salariului prin respectiva firma din Cipru urmeaza sa aiba loc cel mai probabil incepand de anul viitor.

Ce sanse am?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:15, 2 Decembrie 2012
Daca puteti proba ceea ce scrieti mai sus atunci probabilitatea de a avea castig de cauza in instanta este una mare; desigur veti avea nevoie si de un avocat care sa va apere interesele legale insa nimeni nu poate garanta ca ati si castiga procesul.
Sanse posibil sa aveti .. insa cred ca trebuie sa lamurim mai intai care este raportul dvs juridic cu acea societate , este un raport de munca si/sau civil ? ... aveti incheiat un c.i.m. si/sau un contract de drepturi de autor ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincredintare minor DraganMadalina DraganMadalina am si eu o mare problema. sotul meu are un baietel dintr-o alta casatorie. acest copil la divort i-a fost incredintat mamei. ulterior, aceasta , mai exact acum ... (vezi toată discuția)
Infiintari firme offshore cosminculea cosminculea Ma intereseaza cateva societati serioase care se ocupa de infiintarea de firme offshore. De asemenea ma intereseaza costul infiintarii unei astfel de firme si ... (vezi toată discuția)
Demisie obligatorie neacsu_laura neacsu_laura am citit in codul muncii ca demisia este un act unilateral de vointa. daca o persoana este obligata sa isi dea demisia de la locul de munca, fiind efectiv ... (vezi toată discuția)