avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Modificare Titlu de Proprietae
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Modificare Titlu de Proprietae

Buna dimineata si un sincer LA Multi Ani tuturor romanilor, cu ocazia zilei nationale si a sarbatorilor care se apropie cu pasi repezi.Doresc sa va prezint o situatie, in speta bunicii mele i s-a reconstituit dreptul de proprietate pentru o suprafata de 7500 de m impartita in 2 parcele, una de 6000 de m si a 2-a de 1500 de m, dar, desi lipit de parcela de 6000 de m se afla o alta parcela de suprafata a egala(1500 de m), bunicii mele nu i-a fost atribuita aceasta ci una la 4 km distanta, aspect ce implica multe neajunsuri.Avand in vedere ca nici pana la aceasta data parcela aflata in imediata vecinatate nu a fost atribuita nimanui din motive lesne de inteles(nu are nici o logica practica , parcela are o deschidere de 3,5 m pe o adancime de 428 de m), as dori sa ma adresez instantei, in numele bunicii, in temeiul art.58 din Legea nr.18/1991, pentru modificarea titlui de proprietate in vederea reintregirii corpului de proprietate pe principii de ordin practic si economic.Cererea este scutita de plata taxei de timbru si a timbrului judiciar, conform art. 42 din Legea 1/2000.Vreau sa va intreb daca mai trebuie chemat in instanta si alt for in afara de Comisia Locala de aplicare a legilor fondului funciar si Comisia Judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor?, in al 2-lea rand daca motivarea prin prisma practicabilitatii este intemeiata? sau mai trebuie sa adaug ca in acest interval si anterior emiterii titlului , bunica mea s-a folosit ca un bun proprietar si de parcela vecina( aspect adevarat, dar nu stiu daca il pot proba cu martori),iar in al 3-lea rand in practica este o procedura anevoioasa? exista si alta abordare?.Multumesc mult si toate cele bune!
Cel mai recent răspuns: Tedy28 , utilizator 11:28, 10 Decembrie 2012
Se poate solicita o anulare a titlului de proprietate si emiterea unuia nou care sa includa cele 2 parcele invecinate, iar cealalta parcela sa ramana la dispozitia Comisiei Locale.Ramane la aprecierea instantei, insa daca Comisia Locala, in speta primarul localitatii este de acord, actiunea va fi admisa.
Multumesc pentru raspuns, dar daca ipotetic vorbind primarul nu este de acord (exista ceva animozitati pe plan local), considerentele de ordin practic, economic, nu conteaza in gestionarea starii de fapt?In plus si mai ipotetic, daca primarul, prin Comisia Locala este de acord cu anularea partiala a TP,este necesar un memoriu din partea dansilor,sau acesta se va prezenta la termenul stabilit de instanta?Va adresez aceste intrebari deoarce vreau sa scurtez pe cat este posibil, lungul si anevoiosul curs al Justitiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul dreptului de proprietate claudia123 claudia123 Buna ziua, Am o problema legata de dreptul de proprietate si nu stiu cum sa rezolv aceasta problema. Bunicul meu a achizitionat o casa cu terenul intravilan ... (vezi toată discuția)
Actiune rectificare titlu de proprietate dumifilote dumifilote In urma respingerii documentatiei cadastrale pentru o parcela, pe motiv ca indicativul cadastral din TP nu coincide cu cel din evidentele OCPI am depus in ... (vezi toată discuția)
Acelasi lot de teren in doua extrase cf diferite TuinPix TuinPix Numitul M a deţinut într-o localitate rurală 2 parcele de teren (A şi B) în suprafaţă totală de 3 ha. Din Titlul de proprietate emis pe numele ... (vezi toată discuția)