avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... refuzul dreptului de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

refuzul dreptului de proprietate

Buna ziua,
Am o problema legata de dreptul de proprietate si nu stiu cum sa rezolv aceasta problema.
Bunicul meu a achizitionat o casa cu terenul intravilan aferent in suprafata de 1595 cu chitanta de mana.In 2006 merge in instanta pentru obtinerea unui act autentic de proprietate.Obtine dreptul de proprietate pe suprafata de 1595( in aceasta supafata este formata din 3 parcele 400,401,402) printr o sentinta definitiva si irevocabila.Ulterior se cearta cu un vecin din cauza ca vecinul a mutat gardul dupa salcami bunicului, si ca sa i dovedeasca vecinuluica a intrat pe proprietatea lui se duce la primarie pentru a masura terenul.In 2008 vine cineva de la primarie impreuna cu o persoana autorizata sa masoare. Specific ca bunicul meu este in varsta si nu prea stie sa citeasaca.Il pun sa semneze pe masuratorile facute si pleaca.Dupa aceea Comisia locala propune Comisiei judetene reconstituirea dreptului de proprietate privata pe suprafata de 1529 pe baza acestei hotarari se emite si titlu de proprietate.Specifi ca pe titlu exista 2 parcele ci nu 3 cum era corect.Merge cu titlu la primarie sa l arate si ii spun ca parcela 401 nu a fost trecuta deoarece a fost vie si a scos o.Bunicul meu nestiind carte a inghitit explicatia.Se hotaraste sa mi vanda mie casa cu terenul aferent.Mie mi s a parut cam dubios dupa ce mi a dat bunicut toate actele avea o hatarare definitiva si irevocabila care tinea drept de proprietate si un titlu de proprietate drept urmare am facut o notificare catre Comisi Judeteana.Mi s a raspuns ca este corect titlul de proprietate deoarece sentinta este opozabila dumnealor si ca suprafata este cea rezultata din masuratorile efectuata de catre o persoana autorizata.Dupa ce am primit un raspuns am mers la notar am facut acte de vanzare cumparare pe cele doua parcele si un antecontract pe parcela lipsa.Pentru ca antecontractul sa fie valabil am mers in instanta unde am castigat si parcela pierduta.Dupa ce am castigat am chemat un topografist autorizat sa mi masoare si sa mi faca cadastru si la ultima parcela.Prima data mi a spus ca poate face acest lucru dupa ce mi a masurat cele 2 parcele a iesit mai putin cu 4 mp si mi a spus ca ultima parcela nu poate sa mi o integreze decat daca ramane suprafata care a iesit la masuratoare. Bineinteles nu am fost deacord am umblat atat ca sa ajung la mai putin nu prea mi se pare corect. Am plecat de la un capat si am ajuns tot la acel capat.As dori un sfat cu ce s ar putea face mai departe.
P.S. Doresc sa refac gardul iar cu vecinul nu ma pot intelege deoarece este foare violent,
Cel mai recent răspuns: claudia123 , utilizator 12:54, 15 Aprilie 2011
Solicitati in contradictoriu cu vecinul stabilirea liniei de hotar dintre prroprietatile voastre si eventual revendicarea (daca actele de proprietate va sunt favorabile), se va intocmi o expertiza in cauza si se vor delimita proprietatile.
Faceti o actiune in granituire, si puneti in executare silita sentinta prin care vi se stabileste granita si mutarea gardului.
Va multumesc pentru raspunsurile prompte.
Dupa ce act de proprietate se va intocmi expertiza: dupa hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila sau dupa titlu de proprietate ?
Cine plateste ptr greseala facuta?
Eu pot sa mi recuperez bani pierduti?

Ultima modificare: Vineri, 15 Aprilie 2011
claudia123, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta suprafata de teren din tdp in afara partajului aurelsmeu aurelsmeu Buna ziua, Solicit sprijin in lamurirea unor aspecte aparute in urma unei sentinte civile definitive si irevocabile care a avut ca obiect partajul judiciar ... (vezi toată discuția)
Cadastru Agghh Agghh Buna seara ma puteti ajuta cu un raspuns? Este normal ca atunci cand se face cadastru sa se măsoare din gard in gard? Sau trebuie măsurat în asa fel sa iti ... (vezi toată discuția)
Revendicare,granituire,revendicare?! dmdc dmdc printr-o decizie a tribunalului din 1999,ramasa irevocabila si definitiva prin nerecurare,se obliga paratii sa lase in propr si posesie suprafata de,,10 ha ... (vezi toată discuția)