avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... diferenta suprafata de teren din TDP in afara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

diferenta suprafata de teren din TDP in afara partajului

Buna ziua,

Solicit sprijin in lamurirea unor aspecte aparute in urma unei sentinte civile definitive si irevocabile care a avut ca obiect partajul judiciar a unor suprafete situate in intravilan si extravilan inscrise intr-un Titlu de proprietate.
Iata aspectele:
1. Titlu de proprietate din anul 1997. Titularul decedat;
2. In Titlu de proprietate sunt mentionate ca mostenitoare 2 fiice, intre timp, ambele decedate;
3. Mostenitorii legali ai celor doua fiice nu se inteleg cu privire la iesirea din indiviziune, unul dintre mostenitorii legali (sa-l nominalizam A) introduce actiune in instanta care se judeca.
4. Pe timpul procesului Judecatoria numeste un expert care face masuratorile necesare si propune variante de partajare;
5. Se pronunta sentinta civila, fiecarui mostenitor revenindu-i ½ din suprafetele inscrise in Titlu de proprietate, sentinta care ramane definitiva si irevocabila;
6. Mostenitorului legal (nominalizat B) i se atribuie un teren situat in intravilan care in Titlu de proprietate este inscris 1700 mp, iar in sentinta civila 1442 mp asa cum a rezultat din masuratorile expertului;
7. Mostenitorul B depune actele la primarie pentru inscrierea pe ROL, dar pentru ca vecinatatea dinspre EST nu este delimitata cu niciun gard solicita in scris primariei constituirea unei comisii pentru stabilirea vecinatatii (nu stiu daca este bine spus – granituire);
8. Din documentarea la fata locului mostenitorul B afla ca diferenta de la 1442 mp dim masuratori pana la 1700 din Titlu de proprietate rezulta din faptul ca celalalt vecin (dinspre VEST) si-ar fi mutat gardul in interiorul acestui teren pentru a putea folosi o fantana (acum fantana este la el in curte);
9. La registrul agricol al primariei un functionar spune ca ar trebui facute masuratorile astfel incat vecinul sa-si mute gardul la loc si sa se masoare 1700 mp asa cum este trecut in T.D.P., iar celalt functionar spune ca trebuie masurat asa cum scrie in sentinta civila.
Va adresez rugamintea de a analiza situatia mai sus prezentata pentru a primi un raspuns avizat cu privire la modul de efectuare a masuratorilor comisiei in vederea stabilirii vecinatatii.
Daca mostenitorul B solicita ca si diferenta dintre masuratori si cea mentionata in T.D.P. sa-i revina (sa se intregeasca suprafata inscrisa in T.D.P.) cum se procedeaza?
Va multumesc.
Cu stima,
Aurel SMEU

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral anadoina anadoina Buna ziua, In anul 2009 tatal meu mi-a vandut 1000 m in intravilanul unei comune.Acest teren a fost obtinut de tatal meu in urma unui partaj succesoral prin ... (vezi toată discuția)
Cum impartim un teren lipsa? abby abby Printr-o tranzactie (hotarare de expedient) pronuntata intr-un partaj succesoral,celor 2 mostenitori li se acorda cate 3.000mp/intravilan din cei 6000mp ... (vezi toată discuția)
Antecontract pe un teren cu suprafata mai mare decat in acte alex_fr alex_fr Buna ziua! Intrucat aici este locul de pelerinaj al celor cu probleme juridice existente sau potentiale, am sa va expun si eu situatia mea. Am incheiat ... (vezi toată discuția)