avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj succesoral

Buna ziua,
In anul 2009 tatal meu mi-a vandut 1000 m in intravilanul unei comune.Acest teren a fost obtinut de tatal meu in urma unui partaj succesoral prin sentinta definitiva in 2001.Pe acest teren este o fantana, fantana ce nu a fost trecuta in partaj chiar daca s-a facut expertiza. Niciunul dintre frati nu a reclamat aceasta pe parcursul partajului.
In ianuarie 2014 fiica fratelui decedat al tatalui meu reclama acesta fantana. Ea stie ca aceasta nu se regaseste in sentinta instantei ba mai mult ea nici nu a deschis succesiunea dupa tatal ei chiar daca au trecut 6 ani.
Intrebarea mea este la ce masuri legale ar putea apela verisoara mea??Isi poate vinde dreptul la mostenire ??? Eu i-am propus sa folosim in comun acesta fantina deoarece este foarte aproape de gardul ce desparte cele 2 proprietati.
Cel mai recent răspuns: anadoina , utilizator 14:38, 22 Ianuarie 2015
In cel mai probabil caz, va solicita o expertiza care sa identifice unde se afla fantana. In final, decide instanta.
Fantina se afla la hotarul dintre cele 2 terenuri dar asa cum au fost facute masuratorile de expert la momentul judecarii si a topometristului care a facut cadastrul fantina se afla pe terenul meu. Confuzia vine din faptul ca aceasta fantana are ultimul tub cu bordura de 15 cm care iese in afara .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta suprafata de teren din tdp in afara partajului aurelsmeu aurelsmeu Buna ziua, Solicit sprijin in lamurirea unor aspecte aparute in urma unei sentinte civile definitive si irevocabile care a avut ca obiect partajul judiciar ... (vezi toată discuția)
Ocupare ilegala de teren winston winston Buna ziua, Am primit prin retrocedare o suprafata de teren intravilan aprox.1600mp care a apartinut familiei mele si pe care l-am imprejmuit cu gard.Am titlu ... (vezi toată discuția)
Mari probleme inainte de succesiune lorefodor lorefodor Buna ziua, avem in momentul de fata o problema destul de mare in familie. Parintii mamei mele au decedat amandoi. La adresa unde au locuit ei a locuit ... (vezi toată discuția)