avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Delimitare abuziva a proprietății
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Delimitare abuziva a proprietății

am o proprietate ,teren arabil intravilan, legalizata pritr-un partaj voluntar,impozit platit la zi cu supraf.394mp.,pe care doresc sa-l instrainez prin vanzare. il masor cu topograf si descopar ca vecina din spatele gradinii a mutat gardul ,micsorandumi propietatea cu aproximativ 100mp

ce pot sa fac sa intregesc proprietatea ?
demontez gardul ,il mut mai in spate, este nevoie de Autorizatie ?
sau delimitez cu tarusi si banda reflectorizanta sa pot masura iar cu topometristul realitatea masuratorilor din planul atasat la Partaj ?
Cel mai recent răspuns: c.a.p. , utilizator 22:17, 1 Septembrie 2017
Buna seara,
Va veti adresa instantei printr-o actiune in granituire!
~ Conținut șters la cerere ~
Av. Andra SFABU a scris:

Buna seara,

Intai, incercati pe cale amiabila. Aratati-i vecinei concluzia expertului si schitele terenului. Poate va intelege si isi va muta gardul. Daca refuza, spuneti-i ca o veti da in judecata si va pierde pt. ca nu are titlu de proprietate pe suprafata respectiva + va plati cheltuieli de judecata (onorariu, avocat si expertiza).

Faceti ulterior o notificare scrisa, avand confirmare de primire.

Daca nimic nu functioneaza, actiune in granituire.

multumesc am reusit amiabil,""vecina""este matusa dupa tata partajul tot de dansa a fost facut in 1999 ,am mutat impreuna gardul dupa masurare.apoi topometristul a incheiat un proces verbal de vecinatate la care am semnat
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructia gardului gabriel298 gabriel298 As vrea sa construiesc gardul de-a lungul gradinii. Am platit un topograf care a facut un plan cadastral. Planul este gresit in sensul ca da la vecinul din ... (vezi toată discuția)
Vecinul nu recunoaste masuratorile topo emamarton emamarton Buna ziua. Am cumparat in 2011 un teren intr-un sat de langa Cluj Napoca, cu scopul de a costrui o casa. Terenul era deja intabulat si avea masuratori ... (vezi toată discuția)
Rectificare schita cadastrala ContSters325113 ContSters325113 Supun atentie forumistilor urmatoarea speta: Am facut un antecontract pe o casa cu teren cu vanzatoarea care inca nu avea succesiunea facuta ...Am vazut ... (vezi toată discuția)