avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Facultatea de Drept: ce fac dupa ce termin studiile?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Facultatea de Drept: ce fac dupa ce termin studiile?

Buna ziua! In ultima vreme se pune o presiune pe mine, sa aleg o facultate, dat fiind ca sunt in clasa a 10-a la un liceu teoretic, daca are vreo relevanta, la profilul matematica-informatica. Dupa liceu, ma gandesc sa urmez Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti, desi pana acum cateva luni voiam sa merg la Politehnica. Vorbind de Drept, am nevoie de informatii si m-am gandit ca persoane mai avizate ca pe forumul asta nu exista. Stiu ca facultatea dureaza 4 ani, ca examenul de admitere se da la limba romana si economie, dar sunt foarte curios ce o sa se intample dupa ce termin facultatea, ca viitor avocat, am auzit de asa-zisa stagiatura, dar si ca ai posibilitatea de a urma alta facultate dupa terminarea celei de Drept, ceva de magistrati, judecatori, nu stiu exact, de asta sunt aici. Vreau sa stiu tot procesul pe care il urmeaza un student la Drept, de la admitere pana la eventuala angajare, cu costurile aferente.

Ochiul legii e-atins de miopie

Ma-nclin,
Berthier
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 07:16, 3 Decembrie 2012
eu cred ca ar trebui sa vezi facultatea ca o poarta spre o profesie pe care ti-ar place sa o prestezi. Sa mergi la drept/politehnica/medicina/etc, doar pentru ca dureaza mai mult sau mai putin, ori pentru ca are un renume sau alt motiv, ar fi o irosire a propriei tale vieti.
verifica-ti mai bine aptitudinile, talentul si inclinarea si pregateste-te sa fii cel mai bun in acel domeniu. Facultatea este doar o etapa, iar nu o destinatie B-)
Dupa terminare facultate poti sa te pregatesti pentru avocat, sau practicien in insolventa, notar, politician, judecator, mediator, functionar pe orice domeniu si la nivel inalt, procuror, etc. Sa invat drept este ca sa studiez o alta limba stabilita de multe secole pentru a ordona de un mod just realitate, in ceea ce priveste relatiile cu tert, sau cu statul, drept privat sau public. Normele pot fi naturale sau omenesc, adica fiind date de natura imperativa a omenirii sau ce sunt de aleg. Primii sunt universale, inamovibile, si aceste sunt subiect de majoritate parlamentara sau pur si simplu de orice om, familia, etc. Aceste sunt de o memoristica mare cu tot ce se baza in principii generale, dar se aplica in orice materia, domeniu, de aiai sunt atat de multe. Sa invat drept obliga antai sa invat principii, dreptul natural, dreptul roman, politic, filosofia dreptului, si civil, penal, procedural (relativ la norme de joc pentru a obtin hotarariile judecatoresc), administrativ, inclusiv fiscal, laboral, si contencios administrativ, Si nu in ultimul rand dreptul internacional privat si public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facultatea de drept stix140791 stix140791 Buna ziua, sunt un proaspat absolvent de liceu, cu vise destul de indraznete.As dori sa cer o parere celor avizati. Sa aleg o facultate de drept particulara? ... (vezi toată discuția)
Facultatea de drept isabela09 isabela09 Buna ziua, Stiu ca probabil sunteti satui de astfel de intrebari,insa as vrea si eu sa stiu daca este posibil sa ai o cariera in domeniul juridic daca nu ai ... (vezi toată discuția)
Cita scoala trebuie sa faci ana & maria ana & maria am terminat facultatea de stiinte economice specializarea contabilitate si informatica de gestiune,mai am un pic si termin si masterul pe consultanta ... (vezi toată discuția)