avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Spune-ne cine eşti cita scoala trebuie sa faci
Discuție deschisă în Spune-ne cine eşti

cita scoala trebuie sa faci

am terminat facultatea de stiinte economice specializarea contabilitate si informatica de gestiune,mai am un pic si termin si masterul pe consultanta contabila.
de ce nu pot sa imi deschid firma de conta,si trebuie sa trec mai intii pe la CECAR ,stagiatura etc......
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 00:13, 29 Noiembrie 2009
Reglementarea meseriilor este facuta sa elimine concurenta de pe pe piata si protejarea celor inscrisi in acea organizatie; atat si nimic mai mult.

La fel este si in cazul contabilitatii...
de acord cu dumneavoastra, ce nu inteleg eu este de ce cei de la CECAR nu formeaza un contabil expert dintr-un simplu absolvent de liceu. nu au voie?
eu am ales meseria de contabil pentru ca imi place, dar dureaza atit de mult formarea, financiar vorbind(taxa facultate,taxa licenta, taxa eliberare diploma de licenta,taxa examen acces CECAR,taxa definitivat ,etc):sorry:
imi cer scuze nu am vrut sa supar pe nimeni ,
Legea contabilitatii nu permite ocuparea postului de conducator al compartimentului financiar-contabil decat de absolventii cu studii superioare economice. In rest puteti ocupa orice pozitie in firma chiar daca ai numai studii medii; nimeni nu te opreste sa tii evidenta contabila a firmei si sa intocmeasca/semneze un expert contabil bilanturile.
Scoala ne ofera un spectru larg de cunostinte si informatii,dar in practica se capata abilitati si experienta care, sunt foarte importante.
In orice domeniu de activitate trebuie sa invatam in permanenta,iar obtinerea certificarilor merita efortul facut.

In facultate am avut un semestru contabilitate generala si imi aduc aminte ca de fiecare data cand ne preda cate ceva o intrebam pe profesoara:dar la ce ne trebuie si asta ?si saraca era uimita si derutata.
Ulterior,viata m-a invatat ca a fost bine.

Completez la ceea ce a postat Dl Manea cu faptul ca o pozitie de conducere implica si necesitatea de a avea experienta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnare bilant maribog maribog Ce se poate intampla unei firme care, are angajat un contabil care e in ultimul an la fac.de finante banci, si care semneaza bilantul? Asta avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Contabil autorizat JuliaHavadi JuliaHavadi Bun Ziua! Am terminat liceul la specializarea de economie si am terminat si facultatea de stiinte economice si gestiunea afacerilor cu diploma de ... (vezi toată discuția)
Diploma de licenta relyrely2010 relyrely2010 In anul 2006 m-am inscris la Facultatea de Management Turistic si Comercial din cadrul Universitatii Dimitrie Cantemir pentru a-mi completa studiile si sa pot ... (vezi toată discuția)