avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu crestere copil se ia in calcul ca vechime in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu crestere copil se ia in calcul ca vechime in munca ?

Buna ziua ,
Am 2 copii nascuti in iul 2006 si in noiem 2008.Cu fiecare am stat 2 ani in crestere copil.Aceste perioade se iau in calcul la stabilirea indemnizatiei de somaj?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:11, 2 Decembrie 2012
1. Din 20 ianuarie 2007 , perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta

2. De la 01.01.2012, perioada concediului pentru cresterea copilului constituie vechime in munca si in serviciu, precum si in specialitate si se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu acestea.

3. Din 14.oct.2012 , perioada in care o persoana beneficiaza de drepturile prevazute la art. 2 alin. (1), respectiv art. 5 si art. 9 alin. (4) si (5) din OUG nr.111/2010 constituie perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii drepturilor de pensie in sistemul public si a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechimea in specialitate vasilchia vasilchia din 2 ian.2010 pana la 2 ian 2012 a fost in concediu pentru crestere copil ( primul copil); din 14 iulie 2012 si in prezent este in CCC al 2-lea copil. Ma ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate iubire77 iubire77 Concediul de crestere a copilului se considera vechime in munca sau in specialitate ? (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil daniela-claudia daniela-claudia Va rog sa-mi spuneti daca concediul pentru ingrijirea copilului este considerat vechime in munca pentru calcularea transei de vechime conf.ccm pe unitate. Nu ... (vezi toată discuția)