buna ziua . in 17.06 am avut accident cu masina bunicii mele ,am izbit frontal o masina . am scapat telefonul sub scaun si mam aplecat sa il iau si am patruns pe contrasens si am izbit frontal o masina ce venea din sens opus. totul sa intamplat atat de repede nici nam avut timp sa reactionez soseaua era si mai ingusta putin . si miau refuzat dosaru de dauna de la plata pe motiv ca au suspiciuni de frauda . o situatie neplacuta . ce sa fac sa ii dau in judecata ?? am sanse ? va rog ajutatima cu un raspuns.
pai dupa 3 saptamani miau dat un email cu alte date ale altui accident si apoi au refacut mailu apoi nu raspundeau deloc si a venit unul de la ei la verificarea dosarului si dupa mau dus cu vorba si miau dat email dupa 2 luni jumate ca au suspiciuni si au refuzat plata. ei trebuiau sa ma anunte in 5 zile de la data accidentului ca au suspiciuni asupra producerii asa am citit .
si daca ei erau asa siguri sa dovedeasca ma dadeau pe mana autoritatilor sunt sigur si le aratau ca au suspiciuni de frauda . sunt militar si pun mare pret pe corectitudine .
In primul rand solicitati in scris sa va comunice tot in scris motivele pentru care vi s-a refuzat plata despagubirii. Solicitati ca motivele sa fie argumentate.
Apoi, formulati obiectiuni la motivele respingerii platii despagubirii. Este bine sa apelati la serviciile unui expert judiciar pentru formularea obiectiunilor. Convocati asiguratorul la conciliere directa (etapa obligatorie pentru introducerea unei actiuni in instanta. Incheiati un proces verbal privind rezultatele concilierii. Daca nu ajungeti la o rezolvare amiabila a litigiului introduce actiune in instanta impotriva asiguratorului.
Inainte de parcurge etapele mentionate cititi cu atentie conditiile de asigurare. Sa nu fie vreo prevedere de respingere a platii despagubirii
In ceea ce priveste sansele de castig in instanta este prematur sa fie evaluate atat din cauza etapei in care se afla litigiul, cat si din cauza lipsei unor informatii complete.
Din ce spuneti dumneavoastra deduc ca aveti o asigurare CASCO. Daca accidentul s-a produs asa cum ati spus iar asiguratorul invoca o suspiciune de frauda ca motiv de respingere a dosarului, este sigur ca acest motiv este unul inventat pentru a tergiversa dosarul.
In primul rand ei trebuie sa aiba si argumente, in special o expertiza extrajudiciara. V-au comunicat ceva in legatura cu o asemenea expertiza.
Va sfatuiesc sa apelati la un avocat si sa formulati o adresa prin care sa solicitati in scris motivele refuzului, in paralel cu o adresa de sesizare a Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.
Este posibil sa ajungeti si in instanta, dar daca accidentul s-a produs in circumstantele mentionate aveti sanse foarte mari de castig. Expertiza judicara va poate costa in jur de 1.000 lei, bani pe care ii veti recupera de la asigurator dupa finalizarea dosarului.
da mi-au comunicat de o expertiza extrajudiciara facuta de ei din poze la sediu in bucuresti . Macar daca era masina mea da e a bunicii mele.si e nasol ce sa intamplat.