avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... legea pensiilor 263/2o1o
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

legea pensiilor 263/2o1o

am 6o ani si 9 luni am 35 ani stagiu de cotizare .ce avantaj am daca am lucrat 1 an li trei luni grupa 2 si inca 3 ani grupa 1 dar unitatea din bucuresti nu mai apare pe anexa 3 din norme este vorba de itrep.fire si tesaturi fibre de sticla [iftfs] eu doresc pensionare partial anticipata intrucit m-am imbolnavit de plamini [bpoc] cred ca si din cauza ca am lucrat in tesatoria de fire sticla va mtm.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:31, 3 Decembrie 2012
1. Anii lucrati in grupe superioare de munca nu va ajuta la reducerea varstei standard de pensionare deoarece pentru aceasta se cere un minimu de 6 ani (dvs. aveti numai 4 ani si 3 luni).

2. Dar se va adauga la stagiul de cotizare care 6 luni pentru fiecare an lucrat in gr.I si cate b3 luni pentru fiecare an lucrat in gr.a II-a de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre pensionare - varsta 55 de ani monica benidorm monica benidorm as dori sa stiu daca mama mea se poate pensiona la varsta de 55 de ani Are 5 ani si 9 luni de grupa 2 va ror frumos sa imi raspundeti cat mai repede ... (vezi toată discuția)
Cand se poate iesi la pensie? nicoleta stefan nicoleta stefan Buna ziua, mama e nascuta la data de 31.10.1961 a inceput sa lucreze la data de 28.02.1980,lucrat la grupa 1- 16ani, 8 lunisi 26 zile stagiu de cotizare total ... (vezi toată discuția)
Pensionare grupa i munca flavius2011 flavius2011 Buna seara, Pentru tatal meu nascut in iunie 1958, cu un stagiu de cotizare de 35 ani din care (stagiul militar 1 an si 4 luni), si grupa I munca 100 % 16 ... (vezi toată discuția)