avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... dubla nationalitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

dubla nationalitate

Buna ziua, as dori sa stiu daca in 2012 legea privind cetatenia romana si posibilitatea de a avea dubla cetatenie s-a modificat. Fiul meu, 26 ani, nascut in Romania, cu cetatenie franceza fara sa fi renuntat la cetatenia romana, proprietar in Romania de un apartament a cerut sa-si faca buletin. Odata toate hirtiile depuse cind s-a dus pentru semnatura i-au zis ca nu poate vaea dubla cetatenie si daca vrea buletin trebe sa renunte la cetatenia franceza. Mi se pare abuziv as dori sa stiu daca e legal si ce se poate face. Precizez ca fiul meu are domiciliul in Franta si apartamentul pentru care e proprietar e doar resedinta. Va multumesc pentru raspuns care il sper rapid. Va doresc o zi buna
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:57, 3 Decembrie 2012
Nu e vorba de renuntarea la cetatenie, ci de renuntarea la domiciliu. Cetatenii romani nu pot avea decat un domiciliu, spuneti ca fiul dvs. are domiciliul in Franta.

Nu isi poate face carte de identitate romaneasca daca nu renunta la domiciliul din Franta insa i se poate elibera o carte de identitate provizorie pentru un an de zile pe care va scrie ca are domiciliul in Franta si resedinta din Romania, la apartamentul pe care il detine.
Nu inteleg cum sa depuna actele si apoi sa mearga sa semneze. Asa ceva nu se face la evidenta oriunde ar fi depus actele. Eliberarea buletinului nu poate fi conditionata de renuntarea la cetatenie. Dupa cum va scria si Ares_3 fiul dvs. nu a inteles ce i s-a explicat de functionarul de la ghiseu. Sa mai incerce inca odata si sa solicite CIP- CRDS, cu resedinta in Romania. Este la fel de bun ca si cartea de identitate, doar ca are valabilitate 1 an cu posibilitatea reinoirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de identitate romaneasca, domiciliul in sua rodiea10 rodiea10 Daca am cetatenie romana si americana,pot avea si Buletin de identitate romanesc?sau care este documentul ce-l pot detine in aceasta situatie?Sint in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt din rep. moldova, dar am cetatenie romana si ... cata-11 cata-11 Buna ziua, sunt din Rep. Moldova, dar am cetatenie romana si pasaport romanesc cu domiciliu in strainatate. Pot obtine buletin romanesc permanent (adica pe 7 ... (vezi toată discuția)
Eliberarea primului act de identitate Justitiarul71 Justitiarul71 Conf.art.15, alin 2 din OG 97/2005 republicata eliberarea primului act de identitate nu se poate face pe baza de procura speciala. Intrebare: Cum se procedeaza ... (vezi toată discuția)