avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua, sunt din Rep. Moldova, dar am cetatenie ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua, sunt din Rep. Moldova, dar am cetatenie romana si ...

Buna ziua, sunt din Rep. Moldova, dar am cetatenie romana si pasaport romanesc cu domiciliu in strainatate.
Pot obtine buletin romanesc permanent (adica pe 7 ani) cu un contract de chirie de exemplu inregistrat la ANAF pe 1 an ?
Daca da, atunci ce se intampla dupa ce expira contractul de chirie ?
Stiu ca pot obtine un buletin provizoriu pe un an unde apare resedinta temporara asa cum e si pe contract, dar ma intereseaza cum as putea obtine un buletin permanent fara domiciliu permanent in Romania.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 09:41, 6 Iulie 2023
Cartea de identitate (buletinul) face dovada identității și a domiciliului, și se eliberează doar cetățenilor români cu domiciliul în România. Dacă aveți statut CRDS (cetățean român cu domiciliul în străinătate) și aveți pașaport eliberat, acela este documentul care faceți dovada identității, cetățeniei și domiciliului și nu aveți dreptul de a deține în același timp și carte de identitate și pașaport CRDS .

Dacă renunțați la statutul CRDS și vă stabiliți domiciliul în România, va trebui să predați pașaportul spre anulare în momentul în care solicitați cartea de identitate .

Indiferent de durata contractului de închiriere, cartea de identitate se va elibera cu durata prevăzută de legislație în funcție de vârsta dvs.

Domiciliul rămâne valabil până la expirarea cărții de identitate, când veți face un alt contract de închiriere sau găsiți pe cineva să vă ia în spațiu.

Nu există buletin permanent fără domiciliu permanent...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare srl doar cu pasaport (domiciliu in strainatate) bopejab bopejab Infiintare SRL doar cu pasaport. Buna, la moment ma aflu in Marea Britanie (si sunt domiciliat aici). Am pasaport romanesc cu domiciliu in UK. Nu am locuit ... (vezi toată discuția)
Pasaport cetatean roman cu domiciliul in strainatate, se poate evita statutul acesta ? dan_daniel dan_daniel Sunt cetatean roman, locuiesc intr-o tara UE de vreo 3 ani de zile unde am obtinut si rezidenta. Pasaportul romanesc mi-a expirat acum 1 an si jumatate dar ... (vezi toată discuția)
Schimbare carte de identitate expirata!!! andinaa andinaa Fiindca buletinul meu urmeaza sa expire am mers la evidenta populatiei sa vad ce acte sunt necesare pentru eliberarea noului buletin si am aflat cu stupoare ca ... (vezi toată discuția)