avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... procedura judiciara
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

procedura judiciara

m-ar interesa sa stiu in ce consta procedura judiciara si in ce conditii se poate instituii aceasta procedura.si m-ar mai interesa cum se pot recuperare creantele de la o firma care a intrat deja in faliment.va multumesc
Cel mai recent răspuns: rtek , utilizator 22:14, 5 Februarie 2009
daca o firma a intrat in faliment, trebuie sa va inscrieti creanta la masa credala. aveti grija sa nu depasiti termenele.Daca societatea are bunuri vandabile, aveti sanse sa va recuperati partial/total creanta.
Daca reusiti sa convingeti administratorul sau asociatii societatii respective, puteti sa-i obligati la plata creantei in cauza, din aporturile personale (cazurile de acest gen sunt niste exceptii)
Buna ziua,

cred ca ar trebui sa ne dati mai multe detalii.Prin procedura judiciara intelegem o activitate desfasurata in fata unui organ cu atributii juridcictionale, in conformitate cu niste norme procedurale. De exemplu activitatea de judecata in fata instantelor judecatoresti, a Tribunalelor arbitrale...etc.
Nu cred ca asta ati avut in minte.
Creantele se pot recupera de la firmele intrate in faliment prin insriere la masa credala.

av. Boncu
puteti sa imi explicati mai bine si in ce consta masa credala!?si se poate face inscrierea la masa credala daca intre societati nu exista un contract?
masa credala se compune din creantele creditorilor persoanei intrate in procedura insolventei. nu e nevoie sa existe contract intre societati ci documente fiscale recunoscute de parti, care sa ateste indeplinirea unor prestatii, vanzarea unor marfuri. Aceste acte stau la baza cererii de inscriere a creantei dv la masa credala
Sunt .. modalitati Depinde de situatia concreta in fiecare speta! Cel mai bine, cred eu, este sa incredintati cazul cuiva de specialitate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu esso esso daca sunt creditor pentru o firma care este in reorganizare si obtin titlu executoriu ce sanse am sa recuperez debitul (vezi toată discuția)
O societate în insolvență trebuie să-mi achite 5 facturi, aferente unor contracte semnate cu administratorul judiciar. care e procedura de urmat în caz că refuză plata? luca 31 luca 31 Problema Juridica: am lucrat cu o societate comercială aflată în insolventa are 5 facturi de achitat am contracte semnate de administratorul judiciar am ... (vezi toată discuția)
Inscriere la masa credala de 2 ori? art.242 art.242 Am fost notificat de catre administratorul judiciar ca s-a dispus deschiderea procedurii insolventei unei societati debitoare. m-am inscris la masa credala cu ... (vezi toată discuția)