avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sesizare casa veche - cum ma protejez de eventuale ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sesizare casa veche - cum ma protejez de eventuale daune?

am un vecin care are casa din chirpici de 100 de ani si mai are putin si cade la mine in curte peste casa mea ceea ce am patin si anu trecut i-a cazut un zid in curte la mine si mi-a spart un geam si nici pana in ziua de azi nu am vazut banii de la el pt geam iar acum 2 zile i-a cazut caramida dupa horn la mine in curte ce este de facut cui as putea sa ma adresez ca sa se ia niste masuri
Cel mai recent răspuns: Ariel_tm , utilizator 22:54, 3 Decembrie 2012
Primariei compartimentul Disciplina in Constructii
Inspectoratului de Stat in Constructii de care apartineti
ISU compartiment protectie civila
la aceste institutii puteti formula plangere.
banuesc ca o sa i se dea o amenda pe care el nu o plateste si eu o sa raman sa ma uit la casa lui cum maine poimaine o sa cada peste a mea
Sau il puteti chema in judecata, in temeiul raspunderii civile obiective - pentru prejudiciul cauzat de animale sau lucruri, art. 1376 Cod civil: “oricine este obligat să repare, independent de orice culpă, prejudiciul cauzat de lucrul aflat sub paza sa”.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pagubă în urma căderii unei cărămizi de pe zidul despărțitor dintre clădiri pe o mașină parcată neregulamentar. cum se stabilește vinovăția? szomszed szomszed Buna ziua , sunt proprietara unei case,si de pe zidul care serveste de despartire intre cladiri a cazut a caramida pe capota unei masini si a avariat-o. ... (vezi toată discuția)
Distrugere sau .. ce ? ContSters240593 ContSters240593 Pe data de 5 aprilie, pisica mea a cazut de la etajul 5 si a spart luneta unei masini, parcata in fata blocului. In seara zilei cu pricina, suna la usa mea ... (vezi toată discuția)
Gard deteriorat bancatul bancatul Daca vecinul nu are streasina pt ploaie si uluc pt apa de ploaie si nici parazapezi pt zapada ce pot sa fac? Politia a spus ca nu-i poate face nimic sa-l dau ... (vezi toată discuția)