Daca vecinul nu are streasina pt ploaie si uluc pt apa de ploaie si nici parazapezi pt zapada ce pot sa fac? Politia a spus ca nu-i poate face nimic sa-l dau in judecata.
Acum a cazut zapada de pe casa lui peste gardul meu si la deteriorat nu e un gard de beton zdravan nu am avut bani de unul zdravan dar totusi e facut de mine din tabla, pari, ce am avut si eu plus ca era sa-mi cada in cap toata zapada. Oare noi cei mai nevoiasi ,sa zic asa nu avem nici o sansa la dreptate? Multumesc! Am la Politie mai multe plangeri facute pe numele lor dar nu sa schimbat nimic.
Cum in civil?Ca a rupt gardul zapada ,la deteriorat. Am avut niste tabla la gard si sa indoit.Asta nu e distrugere? Acuma tre sa stau sa fac gardul.Multumesc
fapta nu e de ordin penal ci de ordin civil si se intemeiaza pe prevederile privind raspunderea pentru prejudiciile cauzate de lucrul ce este in proprietate sa.
Art. 1376 COD CIVIL
Răspunderea pentru prejudiciile cauzate de lucruri
(1) Oricine este obligat să repare, independent de orice culpă, prejudiciul cauzat de lucrul aflat sub paza sa.
Bine ar fi ca inainte de orice actiune in instanta sa discutati cu vecinul si sa ajungeti la o intelegere amiabila; asta deoarece un proces va poate costa mai mult decat gardul si va deteriora relatiile cu vecinul. Daca este nevoie, medierea e o procedura care v-ar avantaja pe amandoi si ar putea fi o solutie buna in cazul dvs.
Multumesc pentru raspuns, nu cred ca medierea ar fi o solutie,deoarece nu ai cu cine discuta.Problema nu e numai la el ,la fel am patit si cu soacra lui, am fost la Politie,au spus ca remediaza situatia in primavara lui 2014, si nu au facut nimic pana acum,ma refer la soacra lui.Am sa incerc sa caut un avocat,multumesc inca o data.