avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Plafon sanatate PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Plafon sanatate PFA

Buna! Exista un plafon maxim la care se aplica contributia de sanatate 5,5% pentru PFA?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 01:12, 4 Decembrie 2012
PFA datoreaza contributia la sanatate de 5,5% din (in functie de caz):

1. Venitul net anual realizat exclusiv cheltuielile reprezentand contributii sociale (diferenta dintre totalul veniturilor incasate si cheltuielile efectuate in scopul realizarii acestor venituri, exclusiv cheltuielile reprezentand contributii sociale)

sau

2. Valoarea anuala a normei de venit, raportata la cele 12 luni ale anului, ce nu poate fi mai mica decat un salariu de baza minim brut pe tara, daca acest venit este singurul asupra caruia se calculeaza contributia.

Finante Brasov
Anul trecut am platit 6500 lei chiar daca veniturile erau mai mari, de asta ma gandeam ca poate exista ca si la pensii un plafon maxim la care se aplica contributia de 5,5%.
In ce priveste C.A.S.S., daca un venit e impozitat, nu exista o plafonare ca la C.A.S. Acolo exista deoarece statul trebuie sa dea la varsta pensionarii o contraprestatie iar acesta nu vrea sa impovareze bugetul.

Oricum si acolo, acea plafonare e cinica si tot in favoarea statului. Dar asta e alta poveste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanatate pentru veniturile din chirii obtinute de persoane fizice in 2016 vasilemb vasilemb Inchiriez o hala la o societata comerciala si vreau sa stiu ce impozite sunt obligat sa platesc. Am inteles corect ca trebuie sa achit 16% din venitul NET ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza impozitul la pfa phweb phweb Buna ziua. As dorii sa stiu si eu cum se calculeaza cei 16% datorati statului. Se calculeaza din totalul venturilor obtinute sau din din profit (adica ... (vezi toată discuția)
Lamurire calcul cass costicul costicul De ce la un venit net estimat de 7740 lei mi-au calculat o contributie la CASS de 671 lei? Poate stiti. Este vorba de un PFA. (vezi toată discuția)