avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturi dupa deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturi dupa deces

Ce drepturi am eu ca si parinte dupa ce fiul meu a decedat acesta fiind casatorit iar sotia si-a pastrat numele ei
Cel mai recent răspuns: Liana Iura , Avocat 09:39, 4 Decembrie 2012
daca fiul dv nu a avut copii, atunci sotia sa si dv veti fi mostenitori. daca a avut copii, atunci dv sunteti inlaturat de la mostenire, sotia si copiii culegand toate bunurile. nu are relevanta faptul ca sotia si-a pastrat numele sau nu atata timp cat exista un certificat de casatorie.
Unde si cum pot sa- reclam aceste drepturi ?
va trebui sa dezbateti succesiunea la notar sau la instanta de judecata.

daca nu va intelegeti cu nora dv, atunci doar la judecatoria in circumscriptia careia s-a aflat ultimul domiciliul al defunctului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara o nelamurire va rog ...daca tatal si bunica paterna ... admin74@gmail.com admin74@gmail.com buna seara o nelamurire va rog ...daca tal si bunica paterna au decedat sotia supravetuitoare vine la mostenire impreuna cu cei 2 copii ai ei (vezi toată discuția)
Succesiune meryemmmm meryemmmm v-as ruga sa ma lamuriti in urmatoarea situatie referitoare la o succesiune: ce urmeaza a fi facuta zilele acestea; familia batranului decedat este compusa ... (vezi toată discuția)
Deschiderea succesiunii dupa 33 ani. rolena rolena Buna ziua ! Va rog daca vreti sa-mi raspundeti la cateva intrbari ; Bunicul meu a decedat in 1976,in anul 1993 s-a emis Titlu de proprietate in numele sau, ... (vezi toată discuția)