avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare bani de la FNUASS
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare bani de la FNUASS

Buna ziua.
Firma la care lucrez are de recuperat de la FNUASS suma de 56.000 RON pentru anul 2008. Cum se pot recupera acesti bani? Cui trebuie sa ma adresez si cu ce acte?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 23:12, 12 Februarie 2009
Din art. 38 al Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 rezulta recuperarea acestor sume din contributiile datorate pentru lunile urmatoare dar, in cazul societatii noastre lunar indemnizatia suportata de FNUASS (respectiv din CAS) depaseste cota de 0,75% aplicata fondului de salarii conform Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005
Sumele reprezentand indemnizatii platite de catre angajatori asiguratilor, care depasesc suma contributiilor datorate de acestia in luna respectiva, se recupereaza din contributiile datorate pentru lunile urmatoare sau din bugetul FNUASS din creditele bugetare prevazute cu aceasta destinatie.
Actele necesare pentru recuperarea sumelor platite in plus drept indemnizatii pentru concedii medicale sunt:

- cerere tip de recuperare a indemnizatiilor platite;
- copii dupa declaratiile privind FNUASS (anexa 1 si 2), incepind cu prima luna pentru care se solicita recuperarea;
- copii dupa certificatele medicale in cauza si dovada stagiului de cotizare (formular tip).

Si mai nou iti cer si certificat de atestare fiscala ca sa vada ca ti-ai platit contributiile la ei.
Ma mir ca nu s-au gandit pana acum!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fnuass Ank27 Ank27 Dintr-o sursa neoficiala am inteles ca daca intr-o luna avem o anumita suma de recuperat din FNUASS, practic nu retinem ci viram in continuare suma respectiva ... (vezi toată discuția)
Recuperare indemnizatie de cm de la fnuas Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua. Va rog sa imi enumerati care sunt cazurile in care un angajator poate sa-si recupereze indemnizatii de concediu medical. Sunt noua in domeniul ... (vezi toată discuția)
Concediu medical platit din cci prest prest Buna ziua. Pana la recuperarea sumei de la CJAS,angajatorul este obligat sa plateasca salariatului cuantumul concediului medical?Poate astepta primirea ... (vezi toată discuția)