Am inființart de curând un SRL impreună cu un asociat al meu amandoi fiind la prima afacere avand sub 35 de ani (21 respectiv 22 de ani fiecare).În momentul înființării firmei nu am știut despre facilitatile oferite tinerilor.Ar fi posibilă transformarea unui SRL -neplatitor de TVA in SRL-Debutant?
Vă mulțumesc!
Iar conditiile cumulative pe care trebuie sa le indepliniti pentru asa ceva:
a)are capacitate juridică deplină de exerciţiu, are vârsta de până la 35 de ani,
împliniţi cel mai târziu în ziua înregistrării cererii de înmatriculare a societăţii cu
răspundere limitată în registrul comerţului;
b)anterior datei înmatriculării societăţii în registrul comerţului nu a mai deţinut
şi nu deţine calitatea de acţionar, asociat sau membru al organelor de conducere
ale unei întreprinderi constituite în Spaţiul Economic European;
c)înfiinţează pentru prima dată o societate cu răspundere limitată în condiţiile
Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi
completările ulterioare, şi ale prezentei ordonanţe de urgenţă;
d)completează o declaraţie pe propria răspundere, sub sancţiunea legii penale, că
îndeplineşte condiţiile prevăzute la lit. b), pe care o depune la registrul
comerţului odată cu cererea de înmatriculare a societăţii.
Infiintare srl-d
rokko
am si eu o nelamaurire....daca in prezent activez ca perosana fizica autorizata,pot sa imi deschid un srl-d? mentionez ca nu am avut treaba cu nici un srl pana ... (vezi toată discuția)