avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatriculare auto,fara taxa de poluare ?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatriculare auto,fara taxa de poluare ?

Buna ziua,
Am o autoutilitara,adusa din Germania. Vreau sa o inmatriculez in Romania.
Pot solicita Tribunalului sa pronunte o hotarare in sensul obligarii Biroului inmatriculari auto sa inmatriculeze autovehiculul fara taxa de poluare,avand in vedere ca a fost deja inmatriculata initial in Germania ?
Care este procedura aceasta ?
Cat dureaza de la inregistrarea unei astfel de cerere,pana la pronuntarea hotararii ? (cu aproximatie)
Ce taxe trebuie platite la Tribunal ?
Care este motivarea in drept a cererii ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 13:32, 4 Decembrie 2012
Cererea se depune la Tribunalul unde domiciliati dumneavoastra, la Sectia de contencios administrativ si fiscal si va fi insotita de decizia de calcul a taxei pe poluare si de documentatia necesara la inmatricularea autoturismului.

Daca doriti inmatricularea autovehiculului fara plata taxei de poluare , trebuie intai sa va adresati organului fiscal competent cerand intocmirea deciziei de calcul a taxei pe poluare si , ulterior, puteti solicita in instanta inmatricularea fara plata taxei particularizate la autoturismul vizat .

Succes.

Ultima modificare: Marți, 4 Decembrie 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Stiti cumva si daca sunt sanse de reusita ?
da, se admit astfel de cereri si de regula nu se recureaza
Va multumesc.
Mai ramane sa aflu,cam cat dureaza acest demers ?
Daca ma grabesc,si va trebui sa platesc taxa pe poluare,o pot recupera ulterior ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere autoturism fara a plati taxa razaila razaila Salut.Am nevoie de ajutor pentru a inscrie un autoturism marca volkswagen passat 2001 fara a mai plati acea taxa auto.Am auzit ca este posibil prin ceva numit ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de poluare 2011 cip_alba cip_alba Buna, As dori sa imi spuneti care este procedura de recuperare a taxei de poluare pe care am platit-o in 6 iulie 2011 pentru autoturismul achizitionat din ... (vezi toată discuția)
Actiunile avand ca obiect restituirea taxei auto/inmatricularea vehiculelor fara plata taxei sunt admisibile Roland Mindrila Roland Mindrila In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 1 din 3 ianuarie 2012, a fost publicata Decizia ICCJ nr. 24 din 14 noiembrie 2011 (Decizia 24/2011) privind ... (vezi toată discuția)