avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere

Buna ziua!
Am o mare problema cu doi angajati(o coafeza si o manichiurista)! Au un comportament necorespunzator la munca, ca de exemplu: vorbesc urat cu clientii, nesubordonati, nu au dorit sa semneze regulamentul de ordine interioara, statele etc. In momentul in care le spun ca nu este normal sa se comporte astfel imi spun ca nu am ce sa le fac, ca ele au avocati si ma dau in judecata. Trebuie sa specific ca le-am angajat in august pe o perioada nedeterminata. Cum as putea sa le desfac contractul de munca legal?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:22, 4 Decembrie 2012
Puteti dispune concedierea pe art. 61 lit. a, art. 247, art. 248 lit. e, din Codul muncii. Dar! obligatoriu trebuie sa faceti cercetarea disciplinara prealabila (vedeti si art. 251, 252 Codul muncii).
Concedierea disciplinara se poate dispune numai daca in Reg.intern este prevazut ca abatere disciplinara incalcarea normelor de comportament.
Obligatia de respectare a normelor de comportament în unitate se refera la comportamentul salariatului în toate structurile unitatii.
Freeelis: Dar nu au dorit sa semneze regulamentul de ordine interioara. Sa inteleg ca nu pot aplica aceasta varianta, prezentata de @Ariel?
Exista undeva consemnat faptul ca au refuzat semnarea Reg.Intern ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere disciplinara alexa_axy alexa_axy Buna ziua, Ma puteti ajuta cumva cu o problema legata de [b]concedierea disciplinara[/b]? Eventimentele au fost urmatoarele: -unul din manageri a avut o ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara iulianaiuladinu iulianaiuladinu am si eu o intrebare. in data de 31.10.2012 au fost convocati mai multi salariati pentru a da explicatii scrise privind aspecte ale vietii private, care au ... (vezi toată discuția)
Constituie abatere disciplinară în sensul prevederilor art.247 ... eduardvl eduardvl Constituie abatere disciplinară în sensul prevederilor art.247 alin.2 din Codul muncii, comportamentul necorespunzator al salariatului? CURTEA DE APEL ... (vezi toată discuția)