Buna seara ! As dori sfaturi privind problema mea , care e urmatoarea : sunt casatorita , iar sotul meu a facut un imprumut la banca [editat] bank , fara stirea mea , el avand calitatea de imprumutat , fara sa aibe giranti . Azi am primit o somatie privind actiunea de executare silita, soldul creditului fiind de 6500 euro. Intrebarea mea este : pot fii urmarita eu cu bunurile mele pentru a achita valoarea creditului lui ? El nu are casa si nici alte bunuri , pentru ca stam la parintii mei . Eu am o casa noua dar nelocuibila inca si un apartament mostenit prin testament de la o matusa.Poate sa-mi scoata casa mea la vanzare , banca ?Astept raspuns si va multumesc !
Ar trebui ca banca sa va actioneze intai in judecata si sa dovedeasca ca impumutul e o datorie comuna a sotilor. Doar daca reusesc pot sa va execute bunurile.
Nu toate datoriile facute in timpul casatoriei sunt datorii comune.
Totusi, ce a facut cu banii ?
Daca tituarul imprumutului este sotul dvs si nu exista garanti/giranti,pe cale de consecinta,bunurile dvs proprii nu pot fi executate decat eventual in situatia mai sus expusa