avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna seara ! As dori sfaturi privind problema mea , care e urmatoarea : sunt casatorita , iar sotul meu a facut un imprumut la banca [editat] bank , fara stirea mea , el avand calitatea de imprumutat , fara sa aibe giranti . Azi am primit o somatie privind actiunea de executare silita, soldul creditului fiind de 6500 euro. Intrebarea mea este : pot fii urmarita eu cu bunurile mele pentru a achita valoarea creditului lui ? El nu are casa si nici alte bunuri , pentru ca stam la parintii mei . Eu am o casa noua dar nelocuibila inca si un apartament mostenit prin testament de la o matusa.Poate sa-mi scoata casa mea la vanzare , banca ?Astept raspuns si va multumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 5 Decembrie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:17, 4 Decembrie 2012
Ar trebui ca banca sa va actioneze intai in judecata si sa dovedeasca ca impumutul e o datorie comuna a sotilor. Doar daca reusesc pot sa va execute bunurile.
Nu toate datoriile facute in timpul casatoriei sunt datorii comune.
Totusi, ce a facut cu banii ?
Daca tituarul imprumutului este sotul dvs si nu exista garanti/giranti,pe cale de consecinta,bunurile dvs proprii nu pot fi executate decat eventual in situatia mai sus expusa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut garantie ipotecara TheoMe TheoMe Am facut un imprumut cu garantie ipotecara pentru altcineva, acesta garantand cu casa lui. Ce riscuri sunt pentru mine in cazul in care acesta nu va mai plati ... (vezi toată discuția)
Girant la ananghie amalasunda amalasunda Va salut! Un bun prieten si-a girat in 2005 fosta sotie care a luat un credit de nevoi personale de la o banca. Garantia, conform contractului \"inseamna ... (vezi toată discuția)
Creditul de la banca dupa deces roberta_a roberta_a m-am casatorit acum 32 ani,am un baiat ,locuim in apartament de la cumparare,l-am achitat in rate din anul 1985,cum se proceda dupa revolutie,dar eu nu am fost ... (vezi toată discuția)