avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reducerea programului de lucru al salariatei ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reducerea programului de lucru al salariatei insarcinate

Am o salariata insarcinata si vreau sa stiu daca pentru reducerea timpului de lucru la 6 ore fara schimbarea salariului este necesara doar o cerere a salariatei si o recomandare de la medic. Se poate reduce si la 4 ore pe zi fara a i se reduce salariul?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 17:24, 3 Februarie 2009
Art. 13 - În baza recomandarii medicului de familie, salariata gravida care nu poate îndeplini durata normala de munca din motive de sanatate, a sa sau a fatului sau, are dreptul la reducerea cu o patrime a duratei normale de munca, cu mentinerea veniturilor salariale, suportate integral din fondul de salarii al angajatorului, potrivit reglementarilor legale privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale.

OUG 96/2003
marilenam a scris:

Am o salariata insarcinata si vreau sa stiu daca pentru reducerea timpului de lucru la 6 ore fara schimbarea salariului este necesara doar o cerere a salariatei si o recomandare de la medic. Se poate reduce si la 4 ore pe zi fara a i se reduce salariul?


Pentru a i se reduce timpul de lucru, trebuie sa aiba o recomandare de la medicului de familie pe care o ataseaza la cerere. Reducerea timpului de munca nu va afecta drepturile salariale ale acesteia.
Reducerea timpului de lucru se poate face la 6 ore fara diminuarea drepturilor salariale, fiiind necesar ca la cererea salariatei sa se anexeze si recomandarea de la medicul de familie sau un medic specialist.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea programului de munca pentru gravide cretunicoleta cretunicoleta Buna ziua. Am o situatie aparte la serviciu: o viitoare mama, care a adus o scrisoare-recomandare de la medic in vederea reducerii programului de lucru cu 2 ... (vezi toată discuția)
Drepturile gravidei la locul de munca - noul cod de munca diana16_ela diana16_ela Stiti care sunt drepturile gravidei la locul de munca? cate ore poate lucra?Adica daca de la 8 ore se poate reduce la 6 ore?Multumesc (vezi toată discuția)
E legala reducerea programului de lucru pentru gravide de la 8 la 4 ore? madysys madysys Buna seara, Sunt insarcinata in 3 luni, iar medicul specialist, impreuna cu medicul de familie mi-au dat scrisoare medicala/adeverinta pentru angajator, cu ... (vezi toată discuția)