avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... citarea paratilor fara comunicarea actiunii depuse de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

citarea paratilor fara comunicarea actiunii depuse de reclamant

Buna ziua!
De cateva zile, aud ca este posibil sa se faca - in termenii legalitatii -
citarea paratilor, in judecata de fond a cauzei, fara comunicarea copiei actiunii depuse de reclamant ?
In ce conditii -intr-o tara comunitara, de drept, este posibila o asemenea...
situatie ?

Va multumesc daca ma puteti lamuri asupra acestei "masuri legale"...
Cel mai recent răspuns: viktorV , utilizator 10:45, 5 Decembrie 2012
Nu exista o citare legala fara o copie a actiunii introductive de instanta.

Chiar daca se face o astfel de procedura, la termen partea se prezinat si invedereaza aceasta situatie instantei care va dispune comunicarea unui exemplar si acordarea unui termen pentru pregatirea apararii.
Citatia se comunica impreun cu cererea reclamantului care trebuie sa o depuna in suficiente exemplare pentru comunicare si instanta. Daca totusi nu vi se comunica cererea aveti doua posibilitati: puteti studia in arhiva dosarul, indicand numarul de dosar scris pe citatie sau la primul termen de judecata, avand in vedere ca nu vi s-a comunicat cererea de chemare in judecata, si anu aveti cunostinta despre sustinerile reclamantului, puteti cere un termen pentru a va putea pregati apararea.
Trebuie sa retin faptul ca, citarea este viciata, este nelegala, fara comunicarea copiei actiunii depuse de reclamant?
Este o vina a instantei de judecata, care nu a vrut ca paratii sa ia act de capetele de cerere si de motivele in fapt si in drept, supuse discutiei?
motivele pot fi multe, cel mai probabil reclamantul nu a depus suficiente exemplare ...

oricum, dv. la termenul mentionat pe citatie va puteti prezenta pentru a cere o copie a actiunii si un termen pentru a o studia.
Merci!
Merci!
Merci!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort crissta38 crissta38 Am inaintat cererea de divort dar paratul nu este in tara ci lucreaza fara forme legale in strainatate.La prima infatisare procesul s-a aminat si mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Introducerea in cauza a unui nou parat in n.c.p.c. Crinel Crinel După ce am primit citație pentru primul termen de judecată (cerere pe noul cod de pr. civ.), am aflat că am mai multi proprietari ai apartamentului ... (vezi toată discuția)
Intampinare monalisaalina monalisaalina Ce se intampla daca reclamantul nu a primit o copie dupa intampinarea depusa de parat?prima data a amanat procesul,o sa ii de-a de la arhiva o copie oricand va ... (vezi toată discuția)