avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Proces - termen de judecata foarte tarziu
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Proces - termen de judecata foarte tarziu

Buna,

Am urmatoarea speta, am introdus luna trecuta o orodonanta de plata catre jud. sect. 5 si am primit termenul de judecata in 07/06/2013 :( ( f tarziu, pana atunci poate sa intraineze stocul de marfa, etc ).

Ce modalitati exista ca sa grabesc procedura, ma gandeam sa cer instituirea unui sechestru asiguratoriu sau daca se poate sa cer si falimentul?
Nu stiu daca am sanse daca cer schimbarea termenului de judecata (daca ati mai avut astfel de spete)

Orice solutie este bineveninta.

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 5 Decembrie 2012
Flavius1984, utilizator
Cel mai recent răspuns: Flavius1984 , utilizator 10:45, 5 Decembrie 2012
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cererea de sechestru poate fi o solutie in conditiile in care reusiti sa indepliniti conditiile art.591(3)>
(3)Instanţa poate încuviinţa sechestrul asigurător chiar dacă creanţa nu este exigibilă, în cazurile în care debitorul a micşorat prin fapta sa asigurările date creditorului sau nu a dat asigurările promise ori atunci când este pericol ca debitorul să se sustragă de la urmărire sau să-şi ascundă ori să-şi risipească averea. În aceste cazuri, creditorul trebuie să dovedească îndeplinirea celorlalte condiţii prevăzute de alin. 1 şi să depună o cauţiune al cărei cuantum va fi fixat de către instanţă.

Falimentul nu va primi termen mai rapid decat celalalt dosar, iar pe de alta parte odata intrat in faliment -debitorul dvs.- veti intra pe lista creditorilor chirigrafari ceea ce inseamna ca e posibil sa nu mai luati cine stie ce. Pe de alta parte .... existenta unei hotarari judecatoresti in faliment va poate ajuta in sensul ca nu va mai putea fi pusa sub semnul intrebarii creanta dvs.
Ar fi de analizat posibilitatea sa va dea ceva garantii pentru creantele dvs..
Daca merg pe varianta preschimbarii termenului de judecata si cea a instuirii sechestrului asiguratoriu avand in vedere ca mai detine o firma si ca poate instraina (sau vinde) stocul de marfa (marfa data de noi) catre cealalta firma in care aceeasi asociati se regasesc in actele statuare ale societatii, ar putea fii acceptat de instanta?

Multumesc.
Problema dvs. este sa demonstrati nu ca poate sa intraineze ci ca aveti motive solide sa credeti ca o va face in scopul de a reduce posibilitatile dvs. de a va recupera debitul.
Multumesc de ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru asigurator calinionut calinionut Speta pe care doresc sa o prezint aici si cu privire la care sper ca voi primi ceva sfaturi se refera la o actiune in pretentii nascute in urma unui pretins ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator Borza Borza Buna pot sa fac o cerere de sechestru asigurator imobil in conditiile in care am o plangere penala aflata in faza de cercetare penala si in care m-am ... (vezi toată discuția)
Sechestru - va rog ajutati-ma!!! omsucit omsucit Buna ziua, sunt nou pe acest forum, va rog mult sa ma ajutati in problema pe care o am ! Mi s-a pus sechestru asiguratoriu pe casa mostenita de la parinti ... (vezi toată discuția)