avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... sechestru asigurator
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

sechestru asigurator

Buna
pot sa fac o cerere de sechestru asigurator imobil in conditiile in care am o plangere penala aflata in faza de cercetare penala si in care m-am constituit ca parte civila cu o suma considerabila in jur de 23000 de euro.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:30, 4 Iulie 2012
Art.591 Cod Procedura Civila, ce reglementeaza conditiile pentru îifiintarea sechestrului asigurator, impune conditia existentei unei creante exigibile constatata prin act scris si a intentarii actiunii.
In situatia expusa nu rezulta a exista creanta exigibila
In conformitate cu disp. art.591 C.pr.civ., creditorul care nu are un titlu executoriu, dar a carui creanta este constatata prin act scris si este exigibila, poate solicita infiintarea unui sechestru asigurator asupra bunurilor mobile ii imobile ale debitorului daca dovedeste ca a intentat actiune,
Avand in vedere ca dvs va aflati in litigiu aflat pe rolul instantei de judecata care nu a pronuntat o hotarare,pe cale de consecinta nu detineti titlu executoriu,respectiv nu puteti solicita instituirea sechestrului asigurator asupra imobilului proprietatea debitorului dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune fond sechestru asigurator madalinatone madalinatone Buna ziua, Pentru a pune sechestru asigurator pe bunurile unui debitor ce actiune de fond trebuie sa fie facuta? Cumva pretentii? Am deja dosar depus pentru ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator ELENA Enache ELENA Enache Societatea unde lucrez este cu capital integral de stat. Ea nu-si mai poate onora obligatiile salariale si nici contractele incheiate pana acum . In contractul ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator canto canto Buna ziua, Va rog sa imi spuneti care este articolul in care se prevede termenul dupa care se instituie sechestru asigurator pe bunurile firmei pentru neplata ... (vezi toată discuția)