avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Actiune fond sechestru asigurator
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Actiune fond sechestru asigurator

Buna ziua,
Pentru a pune sechestru asigurator pe bunurile unui debitor ce actiune de fond trebuie sa fie facuta? Cumva pretentii? Am deja dosar depus pentru somatie de plata, dar am inteles ca nue de folos si ca imi trebuie un certificat de grefa pentru o actiune de fond inaintea cererii pentru sechestru asigurator. Cum sa procedez cel mai bine?
Cel mai recent răspuns: madalinatone , utilizator 11:31, 1 Octombrie 2012
Din formularea textului art.591 Cod Procedura .Civila, ce reglementeaza conditiile pentru înfiintarea sechestrului asigurator, rezulta ca legea impune conditia existentei unei creante exigibile constatata prin act scris si a intentarii actiunii.
Potrivit art. 591 al. 1 Cod procedura Civila
Creditorul care nu are titlu executoriu, dar a carui creanta este constatata prin act scris si este exigibila, poate solicita infiintarea unui sechestru asigurator asupra bunurilor mobile si imobile ale debitorului, daca dovedeste ca a intentat actiune. El poate fi obligat la plata unei cautiuni in cuantumul fixat de catre instanta.

Detineti document care sa probeze exigibilitatea creantei?
da am acel incris, dar cu certificatul de grefa cum ramane?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru asigurator Borza Borza Buna pot sa fac o cerere de sechestru asigurator imobil in conditiile in care am o plangere penala aflata in faza de cercetare penala si in care m-am ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator canto canto Buna ziua, Va rog sa imi spuneti care este articolul in care se prevede termenul dupa care se instituie sechestru asigurator pe bunurile firmei pentru neplata ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator ELENA Enache ELENA Enache Societatea unde lucrez este cu capital integral de stat. Ea nu-si mai poate onora obligatiile salariale si nici contractele incheiate pana acum . In contractul ... (vezi toată discuția)