avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva la incasare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva la incasare

va rog sa imi spuneti daca eu ca furnizor trebuie sa trimit clientilor o adresa prin care sa le aduc la cunostinta ca intram in sistemul tva la incasare .Imi trebuie si de la ei un raspuns in legatura cu acest sistem adica daca ei vor aplica sau nu acest sistem ?
Cel mai recent răspuns: adrianabresug , utilizator 13:37, 5 Decembrie 2012
Nu !..nu trebuie ! Va exista un registru national de unde dumnealor au obligatia sa se informeze. Si o vor face pentru ca in caz contrar nu au voie sa deduca Tva-ul (in situatia in care si ei aplica acelasi sistem) ! In fine... este o mare porcarie,discriminatorie pe deasupra,pentru care USL cred ca va platii in alegeri.
multumesc,inca o intrebare ,daca eu ca si client primesc o factura de la un furnizor care nu intra in acest sistem sa inteleg ca deduc tva la data facturii nu a platii acesteia ?
eu nu stiu ce o sa fie in 2013 dar pt contabili va fi un an greu .
Tva -ul se deduce numai la plata facturii indiferent daca furnizorul este sau nu in sistem
adrianabresug a scris:

va rog sa imi spuneti daca eu ca furnizor trebuie sa trimit clientilor o adresa prin care sa le aduc la cunostinta ca intram in sistemul tva la incasare .Imi trebuie si de la ei un raspuns in legatura cu acest sistem adica daca ei vor aplica sau nu acest sistem ?

Pe facturile emise trebuie facuta specificarea "tva la incasare". De aici isi vor da seama ca aplicati sistemul.
am pus aceasta intrebare pt ca am intalnit acest caz adica la o firma furnizorul a trimis adresa prin care ii cereaclientului sa ii confirme daca vor aplica sau nu tva la incasare si am fost derutata .
multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 5 Decembrie 2012
adrianabresug, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva 2014 antonia_m09 antonia_m09 Am o SC cu activitate de comert cu amanuntul.Intentionez ca din 2014 sa renunt la optiune de TVA la incasare. In aceste conditii, in cazul achizitiilor de ... (vezi toată discuția)
Publicare intarziata registru tva la incasare jonny_6 jonny_6 Am depus pentru o firma declaratia 097 de iesire din sistemul Tva la incasare pe data de 20.01.2014 , ca urmare a depasirii plafonului de 2.250.000 in luna ... (vezi toată discuția)
Cand se deduce tva-ul daca furnizorul nu este inregistrat in sistem? alina.energygas alina.energygas Buna seara, se achizitioneaza marfa cu plata la 60 zile de la un furnizor care a depasit plafonul si deci nu s-a inreg in sistem intrebare: cand se deduce ... (vezi toată discuția)