avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA 2014
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA 2014

Am o SC cu activitate de comert cu amanuntul.Intentionez ca din 2014 sa renunt la optiune de TVA la incasare.
In aceste conditii, in cazul achizitiilor de marfuri cand voi deduce tva? La primirea facturii sau la momentul achitarii acesteia?
Cel mai recent răspuns: Manuela Franciuc , Consultant fiscal 18:51, 17 Ianuarie 2014
La primire, cum era si inainte
Voi deduce la primire si in cazul in care furnizorul aplica tva la incasare?
Chiar daca dvs nu mai sunteti in sistem veti putea deduce tva-ul fin facturile emise de persoanele care sunt in sistem la data platii. Doar daca achizitionati de la persoane care nu mai sunt in sistem exigibilitatea tva intervine la data facturii.
Parerea mea e ca multe firme vor renunta la sistem, asa ca veti putea deduce tva-ul de la multe facturi...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva normal si tva la incasare antonia_m09 antonia_m09 Am o SC cu activitate de comert cu amanuntul.Intentionez ca din 2014 sa renunt la optiune de TVA la incasare. In aceste conditii, in cazul achizitiilor de ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare camelia adina camelia adina daca o sc A cu regimul ,, tva la incasare ,, achizitioneaza marfa de la o sc B cu regim normal de tva (nu aplica sistemul tva la incasare ) dar este in ... (vezi toată discuția)
Trecere la neplatitor tva bernadette bernadette Buna ziua Din data de 11.01.2013 am devenit neplatitor de tva si nu stiu daca trebuie sa aplic tva la incasare 11 zile Am cateva facturi de la furnizori in ... (vezi toată discuția)