Buna ziua! Am si eu o problema si nu am stiut unde sa apelez.Am gasit acest site si m i s a parut un loc unde as putea sa gasesc raspunsuri la problemele mele.
O prima problema o reprezinta uscatoria. Am citit si eu prin lege, dar nu am gasit ceva concret. Unde as putea sa gasesc un articol care sa specifice faptul ca uscatoria este un bun comun tuturor locatarilor si trebuie utilizat in scopul uscarii rufelor si nu in scopul depozitarii anumitor bunuri, obiecte sau alimente(compot,gem etc). Aceste bunuri ar trebui depozitate in pivnita blocului,dupa parerea mea .Aceasta este una dintre problemele pe care le am cu vecinii.
O a 2 a probleme o reprezinta cainii care sunt tinuti in apartamente. Eu stiu ca trebuie anuntat seful de scara de existenta animalelor in casa si sa se plateasca o taxa pentru aceste animale. M ar interesa si un articol din lege cu privire la aceasta problema. Nu am gasit o lege care sa specifice acest lucru.
O ultim problema o reprezinta spatiul de pe casa scarii. Acesta este impartit in mod egal ....iar acest lucru nu este inteles de locatarii blocului in care locuiesc. Un articol ar fi binevenit.
Va rog mult sa ma ajutati sa scap de aceste situatii neplacute care se petrec intre noi mai tot timpul.
Va multumesc anticipat.
Dv vreti sa va uscati rufele in uscatorie dar aceasta e folosita ca "pivnita”. Sigur, uscatoria ar trebui sa fie uscatorie, dar daca numai o persoana vrea sa usuce acolo rufele si ceilalti prefera sa depoziteze obiecte si provizii... majoritatea "vorbeste”.
Cainii tinuti in apartamente... Sigur, mai sunt imobile in care, printre vecini, sunt unii care "bani-bani” si pt caini si pt pisici si pt papagali... Cele mai multe asociatii de locatari au renuntat la ideea (stupida, si data ca "lege” pt a da ocupatie unora si a naste zazanie intre vecini: dezbina si cucereste) de a trece "la intretinere” animalele de companie. Sa presupunem un exemplu: vecinul de la sapte are caine; il scoate afara de 2 ori pe zi (sau de 3 ori) si foloseste liftul... Sigur, consuma energie electrica mai mult decat tipa fara caine... Dar tipa fara caine locuieste la et 4, sa zicem, si are un copil de cls I, care pleaca la scoala, vine de la scoala, merge afara, vine de afara (chiar si de mai multe ori in doua ore...); tipa de la 4 mai are si socrii la ea, care merg la piata, vin de la piata, duc la scoala copilul, aduc de la scoala copilul; apoi, ea merge la lucru, si sotul merge la lucru... Si am obosit de cat m-am plimbat cu liftul! Apoi, sa luam exemplul unui batran singur, cu pensie modesta, care isi ia un caine, sa nu fie chiar cuc sau alta pasarea cantatoare. Sa-l trecem la plata pe nenorocit, ca ne consuma elctricitatea in exces! Dupa el spala femeia de serviciu... Mergeti si anuntati ca vecina de la unu are un hamster!
Cum, adica, spatiul de pe casa scarii e impartit in mod egal? E in "cota parte indiviza”... A pus cineva un ghiveci cu plante langa usa dv?
Practic – fara suparare – ati scris ca vreti sa scapati de "neplaceri”... Ce neplaceri va creeaza animalele altora (daca, evident, nu-si fac nevoile in hol – ceea ce e nesimtire din partea stapanului care permite)?
Ca nu aveti unde sa uscati rufele e drept, poate fi o neplacere, dar nu prea aveti ce face daca majoritatea a hotarat altceva – poate, o actiune in instanta, ca nu puteti folosi camera in scopul pt care a fost destinata).
In ce sens intelegeti dv ca spatiul de pe casa scarii e impartit in mod egal si cum inteleg vecinii? Dv nu prea aveti vreun drept de spatiu la etajul unde NU locuiti, de ex. Apoi, cum ar putea fi impartit, egal, intre locatari (pe nr de apartamente, in fine) holul de la intrare, de ex?
Multumesc mult pentru raspuns. Problemele mele exista pentru ca am vecini cam neintelegatori, problema cu uscatoria s-a mai discutat o data la nivel de bloc. Atunci aveam si eu un covor lasat in uscatorie si s-au legat de el , afirmand ca uscatoria se foloseste in alte scopuri nu ca si "pivnita" iar acum cand eu am incercat sa le explic acelasi lucru,nu s-a mai inteles, si asta ma determina sa caut o lege care sa demonstreze cele spuse de mine. Atata tot.
In problema cu animalele va dau dreptate, dar cand s-au adunat mai multe probleme si neintelegeri trebuie rezolvate toate si atata.
Despre casa scarii pot sa spun ca vroiam un articol care sa specifice faptul ce este un bun comnu.
Sper ca nu m-ati inteles gresit.
Multumesc inca o data.O zi buna. La revedere.
1. Faza cu majoritatea "vorbeste" nu tine in cazul asta... Schimbarea destinatiei unei incaperi o faceti doar in cadrul Adunarii Generale... Abia acolo majoritatea "vorbeste"... Si pui pariu ca-ti anulez in 2 timpi si 3 miscari o hotarare a Adunarii care ar aproba transformarea unei usctorii in depozit? Pana una-alta este un spatiu comun, pentru care platesc TOTI de pe scara... si ar trebui folosit de TOTI de pe scara... Nu se aplica regula "primul venit, primul servit..."
2. Tipa de la etajul 4 are copilul trecut la intretinere... Probabil si socrii... Daca nu-i are e buba voastra ca acceptati asta... Nu compara folosirea liftului de nenea cu catzelul cu folosirea liftului de copil/socrii... Mai nou, cum apari cu plodul de la maternitate cum ti-l baga la intretinere ;) Exista si aplicari idioate... In sensul ca intr-o Adunare generala s-a hotarat ca "posesorii de animale de companie vor plati lunar o taxa de 5 lei" sau ceva de genul... Faza cu hamsterul e fumata... Sa vezi ce ma arata un nene cu degetul pt un perush... Bine ca nu stiau ca am si pesti exotici...
Caine la intretinere
dicix
Buna ziua,
Locuiesc in Bucuresti si am vazut ca recent asociatia de proprietari a decis plata unei taxe doar pentru cei care au caini (nu pisici, nu ... (vezi toată discuția)