avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... renuntare rezidentiat pe post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

renuntare rezidentiat pe post

Buna ziua.

Am mai citit diferite postari pe aceasta tema dar din pacate nici una care sa prezinte clar solutia unui rezident care doreste sa renunte.

Atunci cand am ales postul nu aveam de unde sa stiu ca voi lucra mai mult ca secretara si mai putin ca medic. Mi-am dorit toata viata sa ajung medic dar nu sunt sigura ca dupa terminarea rezidentiatului voi fi in stare sa fac fata provocarilor pentru ca pregatirea pe care o primim este una de toata jena. Sanatatea si poate chiar viata pacientilor va depinde de decizia mea dupa specializare. Motivul pentru care doresc sa renunt este lipsa de pregatire pe care o primim, desi nu stiu in ce masura pot sa o dovedesc.

Dupa toata povestea de mai sus intrebarea mea are mai multe puncte:

- in cazul in care renunt, asi avea sanse sa castig in instanta daca spitalul ma da in judecata pentru recuperarea cheltuielilor pe care le-am "produs" ?
- este legal ca aceste cheltuieli sa includa si salariul pe care l-am primit timp de 3 ani ? NU am stat degeaba ci am lucrat in cei 3 ani, deci salariul pe care l-am primit nu mi se pare a fi returnabil.
- carei institutii ar trebui sa ma adreses pentru a mi se calcula suma de restituit ? Din pacate cuantumul sumei va avea un cuvant greu de spus in decizia de a renunta sau nu.

Va multumesc mult si scuze pentru anonimat!

Coolfish
-

Alte discuții în legătură

Renuntarea la calitatea de rezident atrage dupa sine obligatia de a plati cheltuieli de personal? wikikikisorikiki wikikikisorikiki Buna ziua! Daca un rezident (pe loc, nu pe post) doreste sa demisioneze dupa doar 6 luni sau 1 an de la angajare si sa renunte complet la calitatea de ... (vezi toată discuția)
Renuntare rezidentiat animis animis Subiect: legea 179/2008 ?? Am luat rezidentiat pe post si conform legii 179/2008 daca renunt trebuie sa platesc cheltuielile de personal (prin care inteleg ... (vezi toată discuția)
Renuntare rezidentiat pe post mmnngg mmnngg buna seara ! sunt rezident pe post anu 2,doresc sa renunt la rezidentiat pentru a pleca din tara.....trebuie sa achit o anumita suma de bani spitalului sau cum ... (vezi toată discuția)