avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces pretentii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces pretentii

Buna ziua ,

Am si eu o intrebare.
Am fost dat in judecata de o agentie imobiliara ca nu am platit comisionul.
Comisionul a fost stabilit la 500 de euro .
Intrebarea mea este: daca la primul termen recunosc faptul ca sunt de acord sa platesc acel comision ,procesul se inchide ?... adica eu sa le platesc doar acel comision de 500 de euro sau mai trebuie sa platesc si cheltuieli de judecata ,taxa de timbru si cheltuieli cu avocatul lor ?

Stima ,
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 13:44, 5 Decembrie 2012
Daca reclamantul solicita cheltuieli de judecata si instanta admite cererea, veti plati.
Multumesc pentru raspuns.
Mai am o intrebare: la ce suma s-ar putea ridica aceste cheltuieli de judecata ?
Buna ziua,

cf. art. 275 din codul de procedura civila paratul care recunoaste la prima zi de infatisare pretentiile reclamantului NU poate fi obligat la plata cheltuielilor de judecata decat daca afost pus in intarziere.

Prin urmare, daca nu ati fost pus in intarziere ori daca nu s-a prevazut in contract faptul ca sunteti de drept in intarziere, atunci procedand asa cum ati spus NU datorati cheltuieli de judecata.

Punerea in intarziere se face de regula printr-o scrisoare recomandata.

Onorariile avocatiale variaza destul de mult iar daca este exagerat de mare instanta il poate reduce. In acest caz ar putea sa fie 7-800 de lei + TVA.

Zi buna,
Avocat Constantin Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs la o cerere de renuntare la falimentul unui srlr iarina_73 iarina_73 Buna seara! As avea o intrebare. Am facut o cerere de renuntare la o actiune de CERERE DESCHIDERE FALIMENT IMPOTRIVA UNEI SOCIETATI COMERCIALE. Azi mi-a ... (vezi toată discuția)
Probleme cu restantierii praporgescu praporgescu proprietarul restantier este de drept in intarziere de la data notificarii facuta prin scrisoare recomandata cu confirrmare de primire? (vezi toată discuția)
Acordarea cheltuielilor de judecata in civil praporgescu praporgescu Restantierul la plata intrtinerii actionat in instanta, este de drept in intarziere de la data notificarii facuta prin scrisoare recomandata cu confirrmare de ... (vezi toată discuția)