avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... hidroizolare plaseu subsol
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

hidroizolare plaseu subsol

Sunt presedinte nou ales la o asociatie.Acum vreo trei ani un locatar de la parter a vrut sa-si imbunatateasca confortul si din proprie initiativa, cu cheltuieli personale si-a facut hidroizolarea planseului de desaupra subsolului in dreptul ap. in care locuieste.Dupa alegerea noului comitet executiv , in ad gen de alegeri s-a pus problema ca este nevoie la toate apartamentele de aceasta huidroizolare a subsolului pentru ca au igrasie, masura care s-a si aprobat .Lucrarea s-a efectuat cu bani din chirii si din penalizari.Acum proprietarul care si-a facut hidroizolarea cu banii proprii si fara aprobarea comitetului executiv din acea perioada, vrea despagubiri, dar nu are facturi , nu are nici-un act si ne imputa noua actualului comitet ca nu trebuia sa facem aceste imbunatatiri prin asociatie , ca ne reclama, ca ne da in judecata ca sa-si recupereze banii.Cum sa procedam ca sa atenuam conflictul?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:36, 10 Decembrie 2012
Nu are argumente in afara de o motivare personala.
Ii comunicati ca ii dati banii daca va prezinta factura, chitanta si garantia la lucrare, asa cum e normal sa se intample la achitarea oricarei lucrari.

Nu ajunge nicaieri cu procesul.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Decembrie 2012
elga50, moderator
Proprietarul in cauza nu are temei legal pentru a sustine si a proba eventuala actiune in instanta
In conditiile in care la vremea respectiva modificarea a fost executata fara acordul asociatiei de proprietari,a fost realizata in regie proprie,proprietarul nu detine documente justificative,
respectiv nici receptia si garantia lucrarii,eventuala actiune in justitie va beneficia de solutie defavorabila petentului deoarece acesta nu poate sustine si nu poate proba eventuala responsabilitate sau obligatii neachitate din partea asociatiei de proprietari
Ultima modificare: Miercuri, 5 Decembrie 2012
ynocentta, utilizator
Va multumesc mult pentru raspuns.Problema este ca administratorul care este acelasi de acum 3 ani, sustine si-l irita pe acest locatar ca NU avem fond legal pentru izolarea subsolului, ca legea 230/2007 prevede hidroiziolarea doar pentru terasa.Eu am citit legea si spune clar in art 44 ca este legal , dar cum sa convig acest locatar caruia ii convine varianta administratorului?
Sa-i spuneti ca nu puteti scadea sume din gestiune fara acte. Iar pe administrator trimiteti-l la cursuri de perfectionare.
Goby ce ai cititit in art.44 din Legea nr. 230 2007, in acel articol este prevazut polita de asigurare.:rtfm::rtfm::rtfm::pleasantry:

Alte discuții în legătură

Reparatii acoperis marianelena marianelena Am acoperisul care necesita reparatiisi aducand acest lucru la cunostinta vecinilor de sub mine am ramas surprins si contr4ariat in acelasi timp de ... (vezi toată discuția)
Chirii spatii comune locatari gekura gekura 1. Va rog sa imi transmiteti daca un bloc ale carui locatari sunt intr-o asociatie de locatari formata din mai multe blocuri inchiriaza un spatiu comun, de ... (vezi toată discuția)
Reparatie terasa bloc,infiltrai prin tavan la ultimu etaj parlac parlac Buna ziua,administratoru nea anutat ca locatari de la ultimu etaj au infiltrati in apartamente prin tavan si ca trebuie facuta terasa de deasupra pe bloc ... (vezi toată discuția)