avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... hidroizolare plaseu subsol
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

hidroizolare plaseu subsol

Sunt presedinte nou ales la o asociatie.Acum vreo trei ani un locatar de la parter a vrut sa-si imbunatateasca confortul si din proprie initiativa, cu cheltuieli personale si-a facut hidroizolarea planseului de desaupra subsolului in dreptul ap. in care locuieste.Dupa alegerea noului comitet executiv , in ad gen de alegeri s-a pus problema ca este nevoie la toate apartamentele de aceasta huidroizolare a subsolului pentru ca au igrasie, masura care s-a si aprobat .Lucrarea s-a efectuat cu bani din chirii si din penalizari.Acum proprietarul care si-a facut hidroizolarea cu banii proprii si fara aprobarea comitetului executiv din acea perioada, vrea despagubiri, dar nu are facturi , nu are nici-un act si ne imputa noua actualului comitet ca nu trebuia sa facem aceste imbunatatiri prin asociatie , ca ne reclama, ca ne da in judecata ca sa-si recupereze banii.Cum sa procedam ca sa atenuam conflictul?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:36, 10 Decembrie 2012
@goby,
Eu va propun sa analizati putin altfel situatia si sa impacati toate partile.
Omul a cheltuit, a facut acea lucrare si probabil ca sunteti convinsi de acest lucru pentru ca altfel daca lucrarea nu era facuta pe acea portiune o faceati acum odata cu toate celelalte.

Acum ati facut lucrarea pe intreaga asociatie, mai putin aceea de sub apartamentul facut deja.
Aceasta lucrare mare, facuta prin asociatie, a costat o suma de bani. Aceasta suma trebuia sa o repartizati fiecarui apartament in functie de cota indiviza (suprafata utila) mai putin apartamentului care facuse izolatia.
Sumele acumulate in fondul de chirii si penalizari trebuia sa-l repartizati tot pe cota indiviza (suprafata utila) tuturor apartamentelor inclusiv celui care si-a facut izolatia singur. Aceste sume se transfera fiecarui proprietar in fondul de reparatii.
Apoi din fondul de reparatii rezulatat scadeti (direct din registrul fondului de reparatii) sumele repartizate in sarcina fiecarui apartament pentru izolatia subsolului. Evident ca celui care a facut singur izolatia nu o sa-i scadeti nimic pentru ca nu i-ati repartizat nimic asa cum am spus mai sus.
Iar ceilalti vor mai achita anumite diferente, daca asa rezulata din calcul.
In aceasta situatie cel care si-a facut singur reparatia va avea o suma in fondul lui de reparatii de unde o sa poata participa la alte reparatii ce vor urma in asociatie.
Poate asa este cat de cat multumit si va intelegeti ca intre vecini.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatii acoperis marianelena marianelena Am acoperisul care necesita reparatiisi aducand acest lucru la cunostinta vecinilor de sub mine am ramas surprins si contr4ariat in acelasi timp de ... (vezi toată discuția)
Chirii spatii comune locatari gekura gekura 1. Va rog sa imi transmiteti daca un bloc ale carui locatari sunt intr-o asociatie de locatari formata din mai multe blocuri inchiriaza un spatiu comun, de ... (vezi toată discuția)
Reparatie terasa bloc,infiltrai prin tavan la ultimu etaj parlac parlac Buna ziua,administratoru nea anutat ca locatari de la ultimu etaj au infiltrati in apartamente prin tavan si ca trebuie facuta terasa de deasupra pe bloc ... (vezi toată discuția)